Odgovornost podjetij do zaposlenih

“Sodelanje” in šest klobukov razmišljanja

V četrtek se bo ob 13. uri v stavbi bazena v trboveljskem Lafarge cementu, kjer ima prostore zasavsko coworking društvo Punkt, začel izobraževalno-družabno-povezovalni dogodek Coworking s klobuki in kreativna večerja. V uvodnem delu srečanja bo Tadeja Bučar, vodja skupnosti Punkt, med drugim predstavila koncept, dobre prakse ter stanje v Sloveniji in Zasavju. Sledila bo delavnica Šest klobukov, ki jo bo vodila mag. Nastja Mulej, edina licencirana trenerka de Bonovih metod razmišljanja, na njej pa bodo udeleženci metodo šestih klobukov razmišljanja uporabili tudi na konkretnih primerih.

Nefiksove nagrade

Zavod Nefiks je podelil nagrade in priznanja mladim, ki so najbolj učinkovito beležili neformalno pridobljeno znanje v indeks neformalnega izobraževanja Nefiks. Mladi so povedali, da jim priznanja dajejo motivacijo za osebni karierni razvoj in večjo zaposljivost, beleženje neformalno pridobljenih znanj pa vse bolj cenijo tudi organizacije.

»Z Nefiksom sodelujemo že od leta 2011, saj menimo, da je pomembno zabeležiti znanje, ki ga pridobijo posamezniki prek neformalnega izobraževanja. Želim si, da bi se čedalje več organizacij in posameznikov odločilo za vpis v Nefkis, saj s tem pridobijo vsi,« je dejala Kristina Lovrinović iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Neformalno znanje pri kandidatih za zaposlitev vse bolj cenijo tudi delodajalci, kar je na srečanju potrdil tudi Niko Matičič iz podjetja ANNI. »Pri našem delu cenimo mlade, ki so samoiniciativni in se znajo hitro prilagajati spremembam.«

Za nagrado horus prejelipetnajst kandidatur

Na razpis Slovenska nagrada za družbeno odgovornost horus so prejeli 15 prijav. Sedem prijav so poslala podjetja, tri prijave zavodi, komisija bo odločala tudi o dveh kandidaturah za posebno priznanje posamezniku in dveh za posebno priznanje novinarju. Do 25. oktobra pa je čas za prijave za posebno priznanje podjetniku s slovenskimi koreninami. Prejemniki nagrade horus in priznanj bodo znani sredi novembra.

Zepter išče prodajalce

Zepter Slovenica išče prodajne zastopnike za prodajo izdelkov blagovnih znamk Zepter po vsej Sloveniji. Novim sodelavcem bodo omogočili delo v ambicioznem, dinamičnem in uspešnem kolektivu, brezplačno izobraževanje ter stimulativno nagrajevanje z možnostjo premij in nagrad. Od kandidatov pričakujejo, da so komunikativni in urejeni, imajo vozniški izpit za avtomobil, želene so tudi izkušnje v neposredni prodaji.

Pripravite se na inšpektorja

V sklopu delodajalske akademije Združenje delodajalcev Slovenije pripravlja v ponedeljek, 11. novembra, seminar, na katerem bodo udeležence usposobili tudi za inšpekcijski pregled. slo