Denić, ki je vzporedno tudi trener beloruskega Dinama iz Minska, je na prvi reprezentančni zbor povabil igralce, ki so nastopili v minulem ciklusu za evropsko prvenstvo, ki bo v začetku prihodnjega leta na Danskem. Slovenija se ni uvrstila na sklepni turnir stare celine, saj je v skupini 6 zasedla tretje mesto. Pred njo sta se uvrstili Islandija in Belorusija, za njo pa Romunija. Večina teh igralcev je nastopila tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji in zasedla odlično četrto mesto.

Slovenski rokometaši bodo priprave za uvodni tekmi s Švicarji in Ukrajinci pričeli v nedeljo, 27. oktobra, v Zrečah, pred tekmo v Velenju pa bodo opravili šest skupnih treningov. Po tekmi v Rdeči dvorani, ki se bo v sredo, 30. oktobra, pričela ob 20. uri, bodo ostali v Zrečah, kjer bodo ostali tudi do odhoda v Zaporožje. Tekma v Ukrajini se bo v nedeljo, 3. novembra, začela ob 16.30.

Slovenija bo - po uvodnih dveh tekmah - naslednje kvalifikacijske preizkušnje imela v začetku prihodnjega leta. Z Luksemburgom se bo v gosteh pomerila 2., doma pa 4. ali 5. januarja. Nato bo gostovala v Švici (8. ali 9. januarja) ter doma igrala z Ukrajino (11. ali 12. januarja).

Slovenska izbrana vrsta se bo v dodatne kvalifikacije uvrstila le v primeru, da osvoji prvo mesto v svoji skupini. V tem primeru bo prvo tekmo dodatnih kvalifikacij igrala 7. ali 8. junija, povratno pa 14. ali 15. junija prihodnje leto.

Na Denićevem seznamu so naslednji igralci:

- vratarji: Primož Prošt (Göppengen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Nantes);

- krilni igralci: Jure Dobelšek (Slovan), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Gašper Marguč in Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško);

- zunanji igralci: Nenad Bilbija (Minden), Dean Bombač, David Miklavčič (oba Dinamo Minsk), Jure Dolenec (Montpellier), Borut Mačkovšek (Hannover), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Meškov Brst) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);

- krožni napadalci: Uroš Bundalo (Dinamo Minsk), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

Na razširjenem seznamu so tudi Nejc in Klemen Cehte, Staš Skube, Niko Medved in Mario Šoštarič (vsi Gorenje Velenje), Klemen Ferlin (Trimo Trebnje), Jure Natek (Magdeburg), Peter Pucelj (Eisenach) in Simon Razgor (Maribor Branik).