Slovenski podprvak je v Harkovu osvojil pomembni točki, po zmagoslavju nad ruskim Sankt Peterburgom je ugnal še ukrajinskega prvaka iz Zaporožja, pred enomesečnim premorom pa ima na svojem računu še dva spodrsljaja proti hrvaški ekipi Croatia Osiguranje Zagreb in nemškemu Rhein-Neckar Löwnu. Celjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 17. novembra, ko bo v domačem Zlatorogu gostila madžarski Veszprem, ki velja za najresnejšega kandidata za končno zmago v ligi prvakov.

Dokaj bleda celjska obramba uvodoma ni povzročala preglavice visokim in nekoliko bolj okrnim gostiteljem. Slovenski podprvaki so na začetku tekme še večje težave imeli v napadu, kjer jim igra ni in ni hotela steči. Zavoljo pomembnosti tekme so bili kar nekoliko "paralizirani", na njihovo srečo pa tudi ukrajinski prvaki niso blesteli. Po obojestransko dokaj bledi igri pa je vendarle nastopilo plodno celjsko obdobje, v 14. minuti so izkoristili številčno premoč na igrišču in si priigrali dva gola prednosti (6:4).

V nadaljevanju se je odvijal izenačen boj, nekaj celjskih napak in strelov iz neizdelanih položajev pa so njihovi tekmeci izkoristili in v 18. minuti izenačili na 7:7. V drugi polovici, predvsem pa v končnici prvega polčasa, pa so izbranci celjskega trenerja Vladana Matića prikazali najslabšo predstavo na tekmi, vse njihove "neumnosti" pa so tekmeci s pridom izkoristili in jim na polčasu ušli na tri gole (11:14).

Celjani v prvi polovici tekme niso uveljavili svoje izrazite v prednosti v hitrosti, veliko težji domači tekmeci so jim bili v tem elementu povsem enakovredni. Matić je zavoljo tega v drugem polčasu pošteno premešal postavo in v ogenj poslal Sebastiana Skubeta, Davida Razgorja, Žigo Mlakarja in Roka Žurana, ki so tekmo povsem postavili na glavo. Režiser preobrata je bil tudi vratar Urban Lesjak, njegova bravurozna posredovanja so dvignila Celjane, ki so z veliko hitrejšim ritmom iz minute v minuto povzročali vse večje preglavice domačim rokometašem.

V napadu se je razmahnil v prvem polčasu povsem nevidni Gašper Marguč, ki je v 39. minuti najprej izenačil na 17:17, nato pa soigralce popeljal do vodstva z 18:17. Celjski krilec je znova zablestel štiri minute kasneje, ko je poskrbel za vodstvo s +2 (21:19). V zadnji četrtini tekme so bili Celjani nekajkrat na tem, da razrešijo vse dvome o zmagi, a so z neodgovorno igro gostiteljem dovolili, da jih ujamejo. Po izključitvi Nemanje Zelenovića v 56. minuti je celo kazalo na "črn scenarij", a so v prelomnih trenutkih zaigrali odgovorno in kakovostno ter si dobro minuto pred koncem dvoboja po zadetku Skubeta priigrali dva gola prednosti, ko pa je Luka Žvižej v zadnji minuti povišal na 31:28 je bilo jasno, da bo zmaga odšla v mesto ob Savinji.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Marguč z osmimi goli, od tega jih je dosegel sedem v drugem polčasu, Zelenović in Skube pa sta prispevala po šest zadetkov.