Dva poraza in ena zmaga je kar pričakovan izkupiček Gorenja.

Nerealno bi bilo pričakovati zmagi proti favoritoma skupine, še posebno na njunem igrišču v Nemčiji. Vseeno sem pričakoval, da bomo nekatere dele obeh tekem odigrali precej bolje. Le minus štiri iz Flensburga se lepo sliši, a smo katastrofalno začeli, saj so gostitelji po desetih minutah vodili kar z 8:1. Razočaran sem, ker nismo izkoristili tega, da je imel Flensburg nekaj težav s sestavo ekipe in da se je že v drugi minuti poškodoval njihov glavni igralec Mogensen. V nadaljevanju smo lovili visok zaostanek, se približali, a za kaj več nam je, tudi zaradi zdesetkane zasedbe, zmanjkalo moči.

Obramba naj bi bila zaščitni znak Gorenja, a je na treh tekmah prejela 109 golov in je najslabša med vsemi 24 ekipami v ligi prvakov.

Ker dobivamo v povprečju več kot 36 golov na tekmo, je obramba daleč od tiste, ki si jo želimo in pričakujemo. Veliko golov dobivamo zaradi različnih dejavnikov: po izgubljenih žogah in zgrešenih strelih v napadu, zaradi počasnejšega vračanja v obrambo in igralskih menjav obramba-napad... In nasprotniki vse to kaznujejo z zadetki. Drott, Hamburg in Flensburg so poleg tega ekipe, ki gojijo zelo hiter rokomet in dosegajo zadetke kot po tekočem traku. Za večje in odmevnejše uspehe moramo obrambo popraviti in dvigniti na precej višjo raven, čeprav jo bo težko spraviti na tisto, ki je Gorenje krasila v zadnjih sezonah.

Malce nepričakovano pa je zelo učinkovit napad, saj na nobeni evropski tekmi Gorenje ni dalo manj kot 30 zadetkov (Drottu 35, Hamburgu 32, Flensburgu 31).

Z napadom moramo biti zadovoljni, čeprav imamo še precej rezerv. Povsem drugače bo, ko se bo vrnil poškodovani Jernej Papež, v Flensburgu pa smo igrali tudi brez Nika Medveda. Mladi Nejc Cehte še nima dovolj izkušenj in igralske kilometrine za ligo prvakov, a z minutažo bo oboje dobil in prispeval še večji delež. Na desnem zunanjem položaju, kjer je bil prisiljen igrati zaradi pomanjkanja igralcev, me je presenetil Rok Golčar, ki je v Flensburgu dosegel osem golov, čeprav je vsa leta igral na desnem krilu.

Aalborg sicer dosega precej manj golov kot Gorenje (81), a jih tudi precej manj dobiva (83).

Ob ogledu posnetkov smo ugotovili, da Aalborg ni tipičen predstavnik skandinavskega rokometa. Za razliko od drugih nima toliko hitrih (pol)protipanadov in izvajanj hitrega centra, zato tudi dosega manj golov. Vseeno gre za napadalno, šutersko ekipo, v kateri štiri, pet glavnih zunanjih igralcev pogosto strelja z devetih, desetih metrov. Zato bomo morali biti v obrambi pravočasni in agresivni, da bomo lahko preprečevali njihove strele.

Ker je Aalborg neposreden tekmec za osmino finala, je zmaga nujna. Ali je to dodaten pritisk in breme za vašo mlado in neizkušeno ekipo?

Zmago nujno potrebujemo, če želimo ostati v boju za osmino finala, a pot do nje bo zelo težka. Fantje so se po dveh težkih tekmah v Hamburgu in Flensburgu le malce sprostili in bodo proti Dancem igrali drugače. V nobenem primeru si ne smemo privoščiti takšnih črnih minut in lukenj, kot smo jih imeli na obeh tekmah v Nemčiji.

Ali se naporen tekmovalni ritem sobota-sreda-sobota že kaj pozna pri utrujenosti igralcev?

Zaradi težkih tekem in treningov ter dolgih in napornih potovanj skorajda ni časa za regeneracijo. Igralci so počasi že načeti in tudi poškodb je več kot na začetku sezone. Čeprav smo tudi v Flensburg potovali z letalom, je bilo naporno, saj smo imeli čudne, bolj nočne in jutranje lete. In neprespane noči terjajo svoj davek. V soboto smo šli od doma ob enih zjutraj in prispeli v Flensburg ob enajstih, v ponedeljek pa smo hotel zapustili ob petih zjutraj in prišli v Velenje okoli 16. ure. Zvečer smo imeli lažji trening, trenirali smo tudi včeraj, danes pa nas že čaka tekma z Aalborgom. Nor ritem.