Flisar, ki v zadnjih dveh sezonah blesti v disciplini smučarski kros, je prav to poletje dokazal, da mu alpsko smučanje niti najmanj ni tuje. Šestindvajsetletni Mariborčan se je pridružil slovenski ekipi za hitre discipline na južnoameriških pripravah v La Parvi v Čilu ter se udeležil tudi tamkajšnjega smuka za južnoameriški pokal, kjer je s petim mestom postavil najboljši slovenski izid. Zato ne preseneča njegova velika želja, da bi se smukaški karavani znova pridružil, in sicer na enem izmed uradnih treningov smuka.

»Ne vem, zakaj ne bi poskusil?«

Na vprašanje, ali morda razmišlja o spremembi panoge ter preusmeritvi v najtežjo disciplino alpskega smučanja, Mariborčan odgovarja: "Jasno, da je moja prioriteta smučarski kros. Problem je, da se kros in smuk 'tepeta', če bi eno bila letna, eno pa zimska disciplina, ne bi bilo panike. Sem pa dejansko razmišljal, da bi mogoče poskusil startati, če ne že na tekmi, vsaj na treningu pred prvim smukom v sezoni v Lake Louisu. Ta smuk je ravno nekaj dni pred pred prvo tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu v Nakiski, ki je oddaljena le 70 km stran. Ne vem, zakaj ne bi poskusil?"

"Zakaj mi ne bi dovolili? Saj je to samo dobro za zvezo. Po mojem mi bodo dovolili. Tja ne bom šel po kolajno, tja grem samo na trening. Ne bom se šel 'ubit'," še dodaja Flisar, ki je znan ljubitelj adrenalina in ekstremnih športov. "Kros ti da to, da greš in da te ni strah v nobenem primeru, to je dobro. Res je tudi, da sem bil zelo sproščen. Kaj bi pa lahko izgubil na tisti tekmi? Tako da sem šel na polno in to je to," je pristop pred smukaško preizkušnjo v La Parvi opisal Flisar.

»Perko in Šporn mi nista zamerila«

Prepričan je, da mu njegova kolega iz smukaške reprezentance, Rok Perko in Andrej Šporn, nista zamerila, da ju je prehitel: "Vsi se zavedamo - mogoče se je to še bolj šokantno zdelo širši množici, ki ne pozna toliko zadev -, in nam je popolnoma jasno, da moramo biti vsi dobri smučarji na takšnem nivoju. Res je, da imajo oni več treninga smuka. Ni bilo nekaj takega. Mislim, da je bila to motivacija tako za njih kot tudi zame. Za priprave v Čilu sem se sicer odločil, ker mi je manjkalo bazičnega treninga, ki se ga najbolj dobi prav z alpskim smučanjem. In tam doli so res fenomenalni pogoji. To, kar sem rabil, sem tudi dobil."

Glavni cilj so OI

"Glavni cilj v sezoni so olimpijske igre. Jasno pa je, da se ne bi branil tudi kake kristalne kugle v disciplini, ampak dobro ... pač, glavne so olimpijske igre, tako da vse posvečam temu, bomo pa videli, kaj bo," še razkriva Mariborčan, ki je prepričan, da zaradi olimpijskih načrtov svetovni pokal ne bo trpel. "Ne, ravno zaradi tega, ker sem toliko boljše pripravljen na vse, tako da ni stresa," še doda v svojem slogu.

Alpsko smučanje mu še zdaleč ni tuje

Flisar je svojo športno pot začel kot alpski smučar in kot mladinec tekmoval v smuku in superveleslalomu. Nastopil je na nekaj tekmah evropskega pokala in dveh mladinskih svetovnih prvenstvih. Pred šestimi leti je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Avstriji (Altenmarkt-Zauchensee) v smuku ob zmagi Švicarja Beata Feuza zasedel šesto mesto. Kljub očitnemu talentu pa se je kasneje raje preusmeril v smučanje prostega sloga, kjer je do zdaj v svetovnem pokalu osvojil štiri zmage ter bil še dvakrat drugi. V sezoni 2011/12 je osvojil mali kristalni globus v smučarskem krosu. Flisar je za Slovenijo nastopil na zimskih olimpijskih igrah 2010 v Vancouvru, kjer je osvojil osmo mesto v krosu. Tokrat apetiti in želje segajo veliko višje.