Po dveh zaporednih porazih proti Gorenju in Zagrebu ste v domači ligi visoko premagali Trimo (36:17) in Ormož (35:19), čeprav ti tekmi nista pravo merilo za Evropo.

Poraz proti Gorenju nas je zelo potrl. Še zlasti ker smo izgubili že dobljeno tekmo proti Velenjčanom, kar se nam povrh vsega ni zgodilo prvič. Takšni porazi puščajo negativne posledice. Slaba volja in pesimizem sta se nato vlekla tudi proti Zagrebu in potem še nekaj časa, v zadnjem času pa smo se le psihološko dvignili. Proti Trimu in Ormožu smo igrali dobro v obrambi in dosegali lahke zadetke iz (pol)protinapadov, čeprav je tekme proti slabšim ekipam težko igrati. V sredo smo Ormožane na njihovem igrišču dotolkli z dobro obrambo in lahkimi goli, čeprav oni v napadu igrajo zelo počasi in skušajo pogosto ustavljati igro. So neugodni in igrajo malce zoprn rokomet. Skratka, drugače, kot bo igral Rhein Neckar.

V Celje prihajajo Nemci, ki so v domači ligi po devetih krogih drugi s točko minusa za Kielom, kot favoriti.

V nemških medijih sem zasledil, da Rhein Neckar napoveduje zmago v Zlatorogu. Trenutno je v zelo dobri formi, v Celju pa bo skušal popraviti predvsem spodrsljaj proti Zaporožju v prvem krogu. A v Zlatorogu smo mi doma in smo mi gospodarji, kar pa moramo pokazati in dokazati tudi na igrišču proti favoriziranemu Rheinu Neckarju. Seveda se ne bomo predali vnaprej, ampak bomo skušali Nemce presenetiti. V Zlatorogu ne bo nikomur lahko igrati, niti Veszpremu in Rheinu Neckarju, ki sta absolutna favorita v naši skupini. Že v minuli sezoni smo proti Kielu in Hamburgu dokazali, da se lahko najmanj enakovredno kosamo z nemškimi klubi.

Rhein Neckar je v prvem krogu doma le remiziral z Zaporožjem (31:31), nato pa minimalno izgubil proti Veszpremu na Madžarskem (29:30).

Poraz na Madžarskem, kjer so imeli Nemci nekaj sekund pred koncem celo stoodstotno priložnost za izenačenje, ni presenečenje. Veszprem je eden glavnih kandidatov za naslov prvaka Evrope. Je pa presenečenje le remi proti Ukrajincem, kljub temu, da ima Zaporožje dobre igralce in visok proračun. Ob ogledu posnetka tekme je bilo očitno, da je Rhein Neckar malce podcenjeval Zaporožje, kar se mu je na koncu maščevalo. A že proti Veszpremu so Nemci prikazali precej boljšo igro, čeprav jim je na koncu le malo zmanjkalo za točko.

Toda za ekipo s kar 16 tujci iz desetih držav bi bil morebiten poraz v Celju lahko usoden v boju za prvo ali drugo mesto v skupini.

Ne bi se strinjal s tem. Tudi če Rhein Neckar izgubi v Celju, to zanj še ne bi bilo usodno v boju za vsaj drugo mesto. Tudi za nas poraz ne bi bil tragedija. Točke moramo v boju za osmino finala nujno osvojiti proti St. Peterburgu v gosteh ter proti Zaporožju in Zagrebu doma, vse drugo je dobrodošel bonus. Vsaka točka, ki jo osvojiš proti ekipi, proti kateri je nisi načrtoval in pričakoval, kot je to v našem primeru proti Nemcem, šteje dvojno.

Trener Vladan Matić pravi, da sta Danec Niklas Landin in Črnogorec Goran Stojanović trenutno najboljši vratarski dvojec na svetu.

Doslej nisem igral še proti nobenemu, zato bo to še poseben izziv. Če se malce pošalim: upam, da bosta imela oba slab dan, mi vsi pa zelo dobrega. Obramba je še vedno naš najmočnejši adut, kar smo dokazali na zadnjih tekmah v domači ligi, v napadu pa imamo še velike rezerve. Čim več lahkih zadetkov moramo doseči iz (pol)protinapadov, kajti na postavljeno obrambo Rheina Neckarja in z omenjenima vratarjema bo vse še težje. Če nam ne bo uspelo izpeljati (pol)protinapada, moramo v napadu igrati strpno in do stoodstotnih priložnosti, tudi za ceno tega, da sodnika dvigneta roki zaradi pasivne igre. Nikakor ne smemo dovoliti, da Nemci razvijejo svoj protinapad, ki je zares ubijalski. Ob tem upam, da bom dobil kakšno žogo več na krilo kot doslej, kajti večino dosedanjih golov sem dosegel iz (pol)protinapadov ali sedemmetrovk.

Pred začetkom lige prvakov sta Zaporožje in St. Peterburg veljala za avtsajderja v skupini A, a Ukrajinci imajo že tri točke.

Točka z gostovanja pri Rheinu Neckarju je večje presenečenje kot domača zmaga proti Zagrebu. S tremi točkami Zaporožje ni več v vlogi avtsajderja, Ukrajinci pa so dokazali, da so na kakovostni ravni Celja Pivovarne Laško in Zagreba. To pomeni, da se za tretje in četrto mesto v skupini ne bomo borili le mi in Hrvati, ampak enakovredno še Zaporožje.

V četrtek vas čaka gostovanje v Zaporožju. Katera tekma je bolj ključna v boju za osmino finala?

Brez dvoma četrtkovo gostovanje v Ukrajini, saj gre za obračun z neposrednim tekmecem v boju za osmino finala. Zmaga proti Rheinu Neckarju bi bila sicer odmevnejša, a pomembnejši in koristnejši bi bil uspeh v Ukrajini.

V minuli sezoni sta si vas nemška kluba dobro zapomnila: Kielu ste na dveh tekmah nasuli kar 18 golov, Hamburgu sedem.

Verjetno res, ampak to je bilo v prejšnji sezoni in to je že zgodovina. Vsaka tekma je poglavje ali zgodba zase. Od stare slave in uspehov pač ni mogoče živeti in vedno znova se je treba dokazovati.

Spremljate nemško ligo?

Ogledam si skoraj vsako tekmo na nemški ali slovenski televiziji, navijam pa za Kiel. Pred sezono so mnogi napovedovali, da sta v boju za naslov prvaka Flensburg in Rhein Neckar v prednosti. A Kiel je šele v devetem krogu v sredo izgubil v gosteh proti Magdeburgu, vseeno pa je še vedno prvi na lestvici. Toda imam občutek, da bo Kiel spet nemški prvak.