Prva je javnost nagovorila kraljica belih strmin v lanski sezoni Tina Maze, ki je pravkar končala priprave v Hintertuxu in Gorici. "Čez nekaj dni se hvala bogu začne sezona. Poleti smo bili pridni, a živim za zimo. Zdaj potekajo zadnje priprave. V tem uživam in se veselim, a ne bom preveč govorila, raje smučam," je v uvodu dejala Korošica.

Mazejeva je ob tem razkrila, da je imela poleti nesrečo z motornim kolesom: "A če se pobereš, je vse v redu. Zdaj je na vrsti Sölden. Tega vsako leto težko čakam. Ta tekma je vedno težka, sama pa bom skušala že tam pokazati svoje najboljše zavoje."

Nosilno vlogo med biatlonci je imel lani Jakov Fak, ki bo v Sočiju branil olimpijski bron iz Vancouvra 2010, ki ga je osvojil še za Hrvaško. Lani se mu je na koncu sezone tesno izmuznilo tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar sedemkrat pa se je prebil na stopničke za zmagovalce. "Upam, da bom izboljšal to četrto mesto. Bomo videli, a skušal bom biti čim boljši," je bil kratek Fak. Tako kot Teja Gregorin, ki je poudarila, da je dobro pripravljena, si tudi Fak želi dober start v novo sezono, pa čeprav je imel med pripravami nekaj težav s poškodovano ramo.

Enake so želje deskarjev Žana Koširja in Tima Kevina Ravnjaka, ki je poleti že nastopil na uvodni tekmi svetovnega pokala na Novi Zelandiji in zasedel osmo mesto.

Skakalci so pravkar končali poletno veliko nagrado, a tudi oni se bolj veselijo snega. "Zdaj smo nekako naredili grobo moč. Čaka nas še brušenje malenkosti, ki bodo potem odločale na tekmah," je pristavil dvakratni dobitnik medalj z lanskega svetovnega prvenstva v Italiji Peter Prevc. Na dejstvo, da bo finale svetovnega pokala v Planici namesto na letalnici na Bloudkovi velikanki, pa je dodal: "Planice se vedno veselim, pa tudi če bi nastopili na 90-metrski napravi."

Tekaški del je zastopala Katja Višnar, specialistka za sprint: "Trenirala sem v Sloveniji in na Norveškem. Trenutno sem doma, saj so tukaj temperature bolj prijazne kot v Skandinaviji. Poletje sem opravila dobro in upam, da bom formo do zime še dvignila." Najboljšo sezono, to je imel lani, bi rad izboljšal tudi nordijski kombinatorec Marjan Jelenko.

Zelo dobre volje je bil tudi smučar Filip Flisar, ki je na pripravah v Čilu na eni od preglednih tekem ugnal vse slovenske smukače in dobil potrditev o dobrem delu. Še bolj vesel pa je dejstva, da bo v sezoni sploh lahko nastopal, saj mu je grozila operacija rame in trimesečni počitek, a se je rama pozdravila. Željo po čim boljši pripravljenosti pa je poudaril tudi paraolimpijec Gal Jakič, ki se bo v prihodnjih dneh odpravil na priprave v Avstrijo.