Planet TV je danes poročal, da naj bi po osnutku pogodbe, ki so ga pridobili, Mishaly operiral slovenske otroke, predstojnik kliničnega oddelka za kirurgijo srca in ožilja Borut Geršak pa naj bi »v zameno izraelske kirurge poučil o novih kirurških prijemih«, kar naj bi počel v imenu podjetja z medicinskimi pripomočki Cardio Medical. Zadevo naj bi po navedbah Planet TV sicer preverjali kriminalisti.

V UKC Ljubljana so za STA zatrdili, da o takšnem gostovanju Geršaka v Izraelu niso seznanjeni in da v pogodbi z Mishalyjem ni določb, ki bi govorile o delu Geršaka v Izraelu. Potrjujejo pa, da je osnutek pogodbe res predvideval tudi sodelovanje Geršaka v Izraelu, a do podpisa takega dogovora nikoli ni prišlo.

Televizija je sicer še poročala, da je UKC Ljubljana pogodbo z Mishalyjem sklenil kljub obljubam o sodelovanju z bližjo in cenejšo bolnišnico v Münchnu. Glede slednjega v UKC Ljubljana pravijo, da sodelovanje nemško bolnišnico teče že vse leto; »v bolnišnici se izobražujejo naši zdravniki kardiologi in intenzivisti. Potekajo dogovori o še bolj tesnem sodelovanju«.