Costa je španski državljan postal 3. oktobra, sedaj pa nestrpno pričakuje prvi poziv v reprezentanco. Pred dnevi je španski selektor Vicente del Bosque že izjavil, da bi utegnil napadalca Atletica, ki je v prvih osmih krogih španskega prvenstva dosegel 10 zadetkov, kmalu povabiti na reprezentančni zbor, to pa bi se verjetno zgodilo že pred dnevi, a je zaradi počasnih birokratskih postopkov Costi priložnost za igranje na tekmah proti Belorusiji in Gruziji splavala po vodi.

Costa se zaveda, da bo z igranjem za Španijo verjetno v domovini dvignil nekaj prahu, a se nadeja, da mu to ne bo prineslo (večih) težav. »Ne želim si imeti kakršnih koli problemov v Braziliji. Želim, da tamkajšnji ljudje sprejmejo mojo odločitev. Ali bi mi bilo težko zabiti gol za Španijo proti Braziliji v finalu svetovnega prvenstva? Ne,« je za špansko Marco dejal Costa, ki je dodal, da se dobro zaveda, da je kljub odlični formi še daleč od zagotovljenega mesta v španski reprezentanci. »Del Bosque mi ni ničesar obljubil,« je zatrdil in dodal: »Vem, da bom moral delati zelo trdo, da si bom prislužil selektorjev poziv, a ob trenutni formi upam, da bi bo to tudi uspelo.«

Costa pa nase pogosto ne opozarja le z doseganjem zadetkov, temveč tudi z nešportnim obnašanjem. Pravi, da je to posledica težkih dni, ki jih je preživel, ko je bil mlajši. »V življenju sem prišel od tega, da nisem imel ničesar, do tega danes, ko imam vse, kar si zaželim. Zavedam se, da moja dejanja na igrišču niso vedno pravilna, a naj povem, da sem tudi precej večkrat sprovociran kot drugi igralci. V Španijo sem prišel kot zelo mlad, bil sem brez prijateljev in družine, tu pa sem se znašel tudi v precej drugačnem okolju. Ni mi bilo lahko,« pravi Costa.

Španci zelo naklonjeni Costi

Dodajmo, da je španska Marca ravno danes izvedla anketo med svojimi bralci (glasovalo jih je 145 tisoč), spraševala pa jih je, koga bi prihodnje leto najraje videli v napadu v španski reprezentanci. Očitno si Španci želijo sprememb v svoji izbrani vrsti, saj je s 25,6 odstotki glasov prepričjivo zmagal ravno Costa, drugi je bil Cityjev napadalec Alvaro Negredo (20,9 odstotka), tretji pa Michu (18,1), ki igra za angleški Swansea in bi utegnil v prihodnjih dneh debitirati v španskem dresu.

Najboljši španski reprezentančni strelec vseh časov David Villa je s 14,7 odstotka glasov pristal šele na četrtem mestu, Fernando Torres, ki še vedno neuspešno išče staro formo, pa je na petem mestu dobil le 8,7 odstotka glasov. Najmanj glasov so bralci Marce podelili Robertu Soldadu (7,1) in Fernandu Llorenteju (4,9).