Devetindvajsetletna Slovakinja je v minuli sezoni osvojila tretje mesto v slalomskem seštevku svetovnega pokala. Mali kristalni globus je osvojila Američanka Mikaela Shiffrin, Slovenka Tina Maze, v minuli sezoni absolutna kraljica snežnih strmin, pa je zasedla drugo mesto.

"Močno upam, da bom zavoljo poškodbe izpustila le uvodni tekmi v avstrijskem Söldnu in finskem Leviju. Če bo pregled pokazal, da gre za hujšo poškodbo, potem pa se vrnem naslednjo zimo," je dejala nesrečna slovaška alpska smučarka, ki bo prihodnji teden opravila še en podroben zdravniški pregled.

Velez-Zuzulova je v minuli sezoni zmagala na slalomski preizkušnji v Semmeringu ter na paralelnem slalomu v Münchnu.

Kröll šel pod nož, olimpijska sezona naj ne bi bila ogrožena

Prvi avstrijski smukač Klaus Kröll je pred začetkom sezone uspešno prestal operaciji na levi nadlahtnici ter se bo po najbolj optimističnih napovedih še pravočasno pridružil smučarski karavani na hitrostnem uvodu v sezono onstran Atlantika v ZDA in Kanadi konec novembra in v začetku decembra.

Triintridesetletni specialist za smuk in superveleslalom je sicer nekoliko v senci salzburškega čudežnega dečka Marcela Hirscherja, skupnega zmagovalca svetovnega pokala alpskih smučarjev v zadnjih dveh sezonah.

Kröll, zmagovalec petih smukov in enega superveleslaloma, je v svetovnem pokalu blestel v sezoni 2011/12, ko je dobil posebni smukaški seštevek, lani pa je v smukaškem seštevku končal na drugem mestu. Kröll se je poškodoval ob koncu minule sezone pri padcu na finalnem povsem ponesrečenem in kasneje odpovedanem superveleslalomu v Lenzerheideju. Organizatorji so superveleslalom dokončno odpovedali prav po padcu avstrijskega smučarja.

Na svetovnem prvenstvu v Schladmingu je bil Kröll eden od favoritov za smukaško zmago, a mu je to po ponesrečenem napadu speljal norveški as Aksel Lund Svindal, Kröll pa je pristal brez kolajne na nehvaležnem četrtem mestu.