"Pričakujem lepo rokometno predstavo. Leipzig je kakovostna ekipa, klub je organizacijsko na najvišji ravni. Letos so se lepo okrepili, v tekmovanje so vstopili dobro, se uvrstili v ligo prvakinj, v domačem prvenstvu imajo samo zmage, v uvodnem krogu lige prvakinj so zmagale v gosteh pri Metzu ... Imajo kakovost na vseh igralnih položajih, tam so reprezentantke iz več držav, Nizozemske, Nemčije, Poljske, Avstrije ... Torej, čaka nas res dobra predstava v zelo dobrem vzdušju. Verjamem, da bo to res rokometna poslastica," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Tiselj.

Ta težav s poškodbami zaenkrat nima, izjemi sta Carmen Martin in Jelena Grubišić, ki se bosta vrnili šele po novem letu. Če je zdravstveni bilten relativno prazen, pa več skrbi povzroča igra v obrambi. "Gotovo je bila obramba tista, ki je šepala na prvi tekmi. Moramo jo popraviti ne le za to tekmo, ampak na sploh, če hočemo konkurirati vsem evropskim ekipam," pravi Krimov strateg.

Kot pa je že v navadi, o zmagi v Leipzigu ni želel govoriti, želi si le pravo predstavo svojih deklet. "V kolikor bodo dekleta pokazala tisto, kar je najbolj pomembno, torej karakter, zmagovalno miselnost in bodo upoštevale taktični načrt, potem bom zadovoljen. Kaj bo to pomenilo, pa bomo videli po tekmi," meni Tiselj, ki je izpostavil še nekaj dejavnikov, na katere bo treba posebej paziti v Nemčiji.

"Najbolj bo treba paziti na to, da ne pride do kake evforije na njihovi strani, tako v ekipi kot pri navijačih v smislu, da bi jih ti ponesli. Mi moramo igrati tako, da lahko nadziramo rezultat, da imamo mirne glave in da poskušamo igrati tako, kot nam ustreza. Drugače pa je Leipzig nevaren kot ekipa, gotovo pa sta dve najbolj kakovostni igralki, tudi najbolj vsestranski, Susann Müller (ta je pred sezono v Leizpig prestopila prav iz Krima; op.a.) in Karolina Kudlacz. Toda kakovost in izkušnje imajo tudi na drugih položajih, tako da se je treba pripraviti na celotno ekipo," je zaključil Tiselj.

Tekma v Leipzigu se bo v nedeljo začela ob 15. uri, sodila pa jo bosta Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis.