Gostje iz mesta Partille, kjer vsako leto poteka največji rokometni festival na svetu, so v precej praznih Stožicah (čeprav je bil vstop prost, se jih je zbralo le 1500, v uradnem zapisniku EHF je bila nerealna številka 2000) povedle s 4:2. A Tamara Mavsar je s sedemmetrovke v 16. minuti poskrbela za prvo Krimovo vodstvo z dvema zadetkoma razlike (8:6), njen gol pa je bil jubilejni, 5000. na 183. tekmi krimovk v ligi prvakinj. Sävehofova 23-letna vratarka Filippa Idehn, ki brani v kratkih hlačkah, je kljub za rokomet nenavadni opremi sredi prvega polčasa izgubila sapo, v domačih vratih pa je bila še naprej odlična Romunka Talida Tolnai. Kratkohlačnica Filippa je do konca prvega polčasa zbrala le štiri obrambe, Tolnaijeva, ki je v Ljubljano prišla iz turškega Üsküdarja (skupaj z rojakinjo Patricio Vizitiu), pa devet.

Po še eni uspešni sedemmetrovki Mavsarjeve je razlika prvič narasla na plus tri (9:6), takšna pa je bila tudi tik pred odmorom (14:11). Začetek drugega polčasa je pripadel Sävehofu, ki je v zadnjih osmih letih osvojil sedem naslovov prvaka Švedske. Skandinavke, ki šestič nastopajo med evropsko elito, so izkoristile Krimove napake, naredile delni izid 4:0 in v četrti minuti povedle s 16:14. Gostiteljice so se še pravočasno zbudile in s tremi zaporednimi goli poskrbele za tesno vodstvo, skupno so v sedmih minutah dosegle sedem zadetkov, prejele pa le dva (21:18).

Kljub Krimovim napakam in zgrešenim strelom je razlika na tekmi, ki je potekala po načelu »run and gun« (v prevodu: teci in meči) in na kateri sta pravico delili pripadnici nežnejšega spola iz Rusije, po zadnji grožnji Sävehofa (27:30 v 53. minuti) počasi spet naraščala. Dve minuti pozneje je Neli Irman po prvencu v ligi prvakinj priigrala pet zadetkov prednosti, tik pred koncem pa je Tamara Mavsar poskrbela za rekordno razliko (36:28), potem ko so Švedinje, ki jim je v končnici zmanjkalo moči in niso bile več kos hitremu domačemu ritmu igre, v zadnjih sedmih minutah dosegle le en gol.

»Zaradi prve evropske tekme v novi sezoni je bilo v naši ekipi nekaj živčnosti. Poznalo se je tudi to, da po spremembah v igralskem kadru še nismo povsem uigrane. Potrebovale smo nekaj časa, da smo zadihale na polno ter stisnile v obrambi in napadu. Nato je igra le stekla, čeprav še ni prava. Če bi že zdaj bile v vrhunski formi, bi to bilo seveda precej prehitro,« je dejala Tamara Mavsar, z devetimi goli prva strelka tekme, ki je uspešno izvedla vseh šest sedemmetrovk. Gostujoči trener, 37-letni Henrik Signell, ki je osem sezon igral za moško ekipo Sävehofa, je priznal: »Domačinke so upravičile vlogo favorita, svojim dekletom pa nimam česa očitati. Dobro so igrale in se upirale, a sta odločili Krimova daljša klop in večja izkušenost igralk.«