Sezono v ligi ABA ste odprli z zmago proti Budućnosti.

Veseli smo uspeha. Pričakovali smo, da bo nekaj živčnosti, saj je šlo za prvi krog tekmovanja. Začeli smo slabo, nato pa ujeli ritem. V obrambi smo igrali veliko bolje kot v napadu. Z nekaj hitrimi protinapadi smo ujeli tekmeca, imeli na koncu nekaj sreče in razpoloženega Armsteada, ki je prevesil jeziček na tehtnici.

Se je bilo težko pobrati po sredinem porazu v superpokalu proti Olimpiji?

Zadnje štiri minute in pol na tisti tekmi sploh nismo dosegli točke. To je bil element, na katerem smo delali. Nekajkrat smo tudi na treningu že opazili, da nam proti koncu popušča zbranost. Olimpija je v sredo to izkoristila, poraz pa ni pustil prevelikih posledic. Seveda smo si želeli zmagati, a smo neuspeh pustili ob strani. Pred začetkom lige ABA smo bili motivirani, saj smo želeli z zmago kreniti v tekmovanje. To nam je tudi uspelo in zaradi tega smo zelo zadovoljni.

Kakšna bo letos vaša vloga v moštvu?

Z minutami na parketu se ne obremenjujem. Pomembno je, da dobimo tiste tekme, ki jih moramo, in da mlade fante porinemo naprej in jim pomagamo z nasveti. Tu smo Booker, Hukić in moja malenkost v glavni vlogi.

Krka ima v letošnji sezoni pomlajeno moštvo.

Gremo korak za korakom. Želimo si čim višje. Ambicije so, igralci so željni in lačni zmag. Bomo videli, kam nas bo to pripeljalo. Letos imamo devet igralcev, mlajših od 22 let. Če imaš veliko mladih, vsi seveda ne morejo biti v ekipi, lahko rezultat nekoliko izostane, a si mi tega ne želimo.

Preostale tekme, 1. krog: Cibona – Radnički 66:82 (Šarić 17; Yarou 19), Široki – C. zvezda 80:79 (Barać 25; Nelson in Schilb po 12, Blažič 9), Zadar – Szolnoki Olaj 71:67 (Car 17; Warren 18), Partizan – Igokea 67:56 (Westermann 18; Nikolić 16), Mega Vizura – Cedevita 62:72 (Dangubić 18; Smith 21).