»Na papirju so vse reprezentance boljše od nas. A to ne pomeni, da se ne bomo borili do zadnjih atomov moči. Zato bo naš današnji cilj, da premagamo Bolgarijo,« napoveduje ženska selektorica Vesna Ojsteršek Drnovšek ter dodaja: »Ker Jana Tomazini in Alex Galič živita v tujini, se težko zberemo za daljše časovno obdobje. Priprave smo opravili avgusta na Otočcu in te so bile kakovostne. Reprezentanca je imela nekaj težav, saj se Jana ubada z artrozo narta, Manca Fajmut pa je prebolela angino.« Poleg omenjene trojice bo četrta članica slovenske reprezentance Nina Zupančič.

Moški del reprezentance je v kvalifikacijah za mesta na evropskem prvenstvu v svoji skupini zasedel drugo mesto, potem ko so bili v odločilnem dvoboju boljši Poljaki. Izbranci selektorja Bojana Raka so pokazali nekaj odličnih dvobojev, a preboj v prvo divizijo, ki se bo na Dunaju borila za kolajne, jim vendarle ni uspel. Slovensko reprezentanco veseli predvsem dejstvo, da je najboljši igralec Bojan Tokič minuli konec tedna v nemški ligi po rezultatski krizi vendarle dobil posamični dvoboj, ki bi mu lahko vlil dodatno samozavest na tekmovanju, na katerem ima zaradi azijske premoči v športu, ki si ga je izbral, edini realne možnosti za najvišje uvrstitve. Na tiskovni konferenci se v slovenskem taboru niso ozirali na izgovore, je pa dejstvo, da bo Jan Žibrat tekmoval poškodovan, saj si je pred enim tednom na treningu zvil gleženj. Odtlej do včeraj zvečer še ni prijel namiznoteniškega loparja.

»Vsak, ki tekmuje na tako velikem tekmovanju, kot je evropsko prvenstvo, mora biti vrhunsko pripravljen. Od vsakogar bom zahteval maksimalni pristop. Naša formula v ekipni konkurenci ostaja 2 plus 1, kar pomeni, dve zmagi Bojana Tokiča in ena preostanka reprezentance. Če se kaj zalomi, težko premagamo kakovostne tekmece. Moja odgovornost je, da igralce maksimalno pripravim, da v ringu pokažejo najboljše igre. In da deluje klop, ki nam da dodatnih 20 ali 30 odstotkov moči, s katero lahko premagamo tekmece. Naši cilji na Dunaju so visoki in ambiciozni,« je odločen Bojan Rak. Poleg Tokiča in Žibrata bodo slovenski dres na Dunaju branili še Uroš Slatinšek, Saš Lasan in Ludvik Peršolja.

Ženska reprezentanca se bo danes pomerila z Bolgarijo, moška pa jutri z zmagovalcem dvoboja med Slovaško in Dansko.