Slovenski trener Edvard Kolar je napovedoval, da bodo zadovoljni, če bo telovadec Narodnega doma zbral med 84 in 85 točkami. Dimic je za zadovoljivim zbirom zaostal za okoli deset odstotkov ter za nastope na šestih orodjih prejel skupno oceno 76,399 (parter 12,633, konj z ročaji 12,4, krogi 13,366, preskok 12,7, bradlja 12,3, drog 13). Imel je smolo z zdravjem, saj je tekmoval s povišano telesno temperaturo, kar je v kraljevi disciplini garaškega športa seveda precejšnja težava.

Ob 14. uri se je na konju z ročaji predstavil Sašo Bertoncelj, v preteklosti že dvakrat finalist na svetovnih prvenstvih na svojem paradnem orodju. Potem ko je sestavo opravil zelo dobro, mu je zmanjkalo moči pri seskoku, tako da je izvedel element C namesto D, zato je imel izhodiščno oceno tri desetinke nižjo (16,4), kot je imel predvideno. Z oceno 15,066 točke je po drugi od štirih kvalifikacijskih skupin držal peto mesto, v tretji pa je padel iz elitne osmerice ter ostal brez finala (trenutno je deveti, a bo danes nastopila še ena skupina telovadcev).

Petnajst minut čez 15. uro je šel na bradljo dvakratni svetovni prvak na tem orodju Mitja Petkovšek, čigar končna ocena 15,366 je bila precej nižja, kot si je želel. Ljubljančan je po polovici nastopajočih na bradlji držal šesto mesto, vendar so ga telovadci že v tretji skupini izrinili iz finalnih mest, in sicer na deseto mesto. Kot zadnji se je včeraj od slovenskih telovadcev predstavil Rok Klavora na parterju ter z oceno 12,888 točke razočaral.

»Sašo je svojo sestavo izvedel zelo lepo, žal pa na koncu izvedel drugačen seskok, kot je načrtoval. Kljub temu je prejel solidno oceno, ki pa je bila na svetovnem prvenstvu prenizka za uvrstitev med finaliste. Podobno velja za Mitjo, ki je svojo sestavo na bradlji izvedel zelo lepo, a ne vemo, zakaj so mu sodniki dosodili toliko odbitkov,« je iz Antwerpna sporočil slovenski trener Sebastjan Piletič ter dodal: »Alen je tekmoval slabo. Napake je večinoma delal na vseh orodjih. Očitno ni imel svojega dne.« Slovenski telovadci so tako z nastopi končali že prvi dan tekmovanj na svetovnem prvenstvu, kar se jim je nazadnje zgodilo leta 2001, in sicer prav tako v Belgiji, ko je bilo prvenstvo v Gentu.

V kvalifikacijah največjega tekmovanja na svetu ob Mitju Petkovšku ni bilo njegovega trenerja Edvarda Kolarja. Potem ko je Kolar z reprezentanco pripotoval v Antwerpen, je iz Belgije odpotoval v Vilno, v Antwerpen pa naj bi se znova vrnil jutri. Razlog odhoda v Litvo je bil, da sta se Kolar, vršilec dolžnosti generalnega direktorja direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje, kulturo in šport, in državni sekretar na omenjenem ministrstvu Aljuš Pertinač udeležila dvodnevnega neformalnega srečanja evropskih ministrov, pristojnih za šport.

Danes se bodo v Antwerpnu predstavile telovadke, edina Slovenka Teja Belak pa bo nastopila jutri.