»Pomagam pri organizaciji dela v klubu, kar sem v zadnji sezoni počel tudi v zdaj že 'pokojnem' Cimosu, in treniram vratarje. Ko bom končal rehabilitacijo po operaciji, bom videl, ali bom lahko spet tudi branil in tako pomagal novemu klubu tudi na tekmovalnem področju,« pravi 37-letni Dušan Podpečan. Celjan je pred štirimi meseci prestal zahtevno operacijo (v glavi je imel vodno cisto, ki so mu jo odstranili), po šestih pa naj bi bila rehabilitacija končana in takrat se bo Dule, ki je z reprezentanco Slovenije na domačem evropskem prvenstvu leta 2004 osvojil srebrno kolajno, dokončno odločil, ali bo še stopil med vratnici.

Po neuspešnih pogovorih s posebno skupino pogajalcev, imenovanih s klubske strani Cimosa, o poplačilu dolgov (njihova izterjava je za upnike, torej igralce, strokovni štab in dobavitelje, verjetno le znanstvena fantastika) je Koper zapustila večina igralcev. Dean Bombač in Uroš Bundalo sta oblekla dres beloruskega kluba Dinamo Minsk, Matjaž Brumen je podpisal za skopski Vardar, Nikola Manojlović se je vrnil v nemški Rhein Neckar Löwen, v Franciji kariero nadaljujeta Gorazd Škof (Nantes) in Vladimir Osmajić (Toulouse), Jure Vran, Tine Poklar in Gašper Hrastnik so postali igralci Maribora Branika, Jure Dobelšek je okrepil Slovana, Milorad Krivokapić si menda kljub podpisani zelo donosni dveletni pogodbi s katarsko ekipo Al Rayyan že išče nov klub... Pred dnevi je dvomesečno pogodbo s klubom As Sadd iz Libanona podpisal Nejc Poklar.

Tako so od šampionske garniture na Obali ostali le Podpečan, Zoran Jovičić in kapetan Uroš Rapotec. Jovičić, ki je bil pomočnik Cimosovega trenerja Fredija Radojkovića, je prevzel trenersko mesto v Kopru 2013, od bolj znanih igralcev pa sta v novem klubu še Nino Grzentič in Adam Bratkovič. Iz nekdanjega kluba so preregistrirali tudi mlajše selekcije, tako da rokometni podmladek v Kopru šteje kar okoli 250 otrok. Koprčani so tekmovanje začeli v najnižji, tretji ligi (uradno druga, pred njo sta 1. NLB Leasing liga in 1. B liga), v soboto pa so v prvem krogu v zelo oslabljeni zasedbi izgubili v gosteh pri Črnomlju (27:29). »Naša želja je, da bi se v dveh letih vrnili v prvo ligo. Zavedamo se, da bo to vse prej kot lahka naloga, saj imamo zelo mlado ekipo. Nesmiselno bi bilo, da bi tako mlade fante že vnaprej obremenjevali z rezultatom in s tem pritiskali nanje,« priznava Podpečan, ki v Kopru živi z ženo Katarino, šestletnim sinom Filipom in triletno hčerko Evito.

Upravni odbor kluba Koper 2013 sestavlja šest članov, predsedniško vlogo pa opravlja nekdanji rokometaš Aljoša Bertok, ki je bil tudi član pogajalske skupine z upniki (igralci, trenerji, zaposleni, dobavitelji), ki jim je klub Cimos dolgoval okoli 500.000 evrov. »Klubski proračun za letošnjo sezono? Uradno ga enostavno sploh nimamo, prav tako nimamo kakšnih večjih sponzorjev, ampak delujemo le na manjših prispevkih posameznikov in podjetij. Vsi v klubu delamo kot amaterji in prostovoljci, tudi igralci igrajo zastonj. Imamo le dobro voljo in entuziazem. Med sezono bo jasno, koliko denarja bomo uspeli nabrati. Upam, da ga bo vsaj za normalno poslovanje in preživetje kluba,« se nadeja Podpečan in upa, da mu bo vendarle uspelo najti tudi redno službo: »Od rokometa se pač ne bo dalo živeti.«