Petnajst let po zadnji knjigi je 51-letna Bridget Jones mati dveh otrok, ki je obsedena z gubicami. In vdova. Uspešen odvetnik Mark Darcy, ki ga je »lovila« v prvih dveh delih, je že pet let mrtev, poroča britanski Sunday Times. Nove pustolovščine Bridget Jones se vrtijo okoli njenega dvajset let mlajšega fanta Roxterja, pomemben del knjige pa je tokrat blogerska mikroplatforma Twitter.

Tisti, ki komaj čakajo, da izvejo več o novih pustolovščinah moderne junakinje (pa tudi, zakaj je umrla ljubezen njenega življenja), bodo morali počakati na izid knjige 10. oktobra.

Tudi Fieldingova mati samohranilka

Fieldingova, ki je vedno zanikala, da so njene knjige avtobiografske, je sicer trenutno 55-letna mati samohranilka z dvema otrokoma, ki je leta 2009 prekinila razmerje s televizijskim direktorjem Kevinom Curranom.

Lik Bridget Jones si je zamislila ob pisanju časopisne kolumne leta 1995. Bralcem se je hitro prikupila in izšli sta dve knjigi, po katerih so posneli tudi filma z Renee Zellweger kot Bridget, Colinom Firthom kot Darcyjem ter Hughom Grantom, ki upodablja Darcyjevega tekmeca in »čustveno ničlo« Daniela Cleaverja. Zgodba moderne junakinje je v prvem delu sicer ohlapno osnovana na romanu Prevzetnost in pristranost Jane Austen.