Konec lanskega septembra so v Goriških brdih novinarji iz šestih držav obirali rebulo, ki so jo v vino marljivo donegovali v briški kleti in z njo pred dnevi napolnili sto steklenic posebne polnitve rebule Krasno. Vino bo kot protokolarno darilo Fijet Slovenija namenjeno novinarjem in turističnim delavcem po vsem svetu. Prvo steklenico rebule Krasno iz posebne polnitve je Drago Bulc ob otvoritvi velike gastronomske prireditve Okusi ob meji v Gorici podaril tamkajšnjemu županu Ettoreju Romoliju.

Rebula je tretje protokolarno vino Fijet Slovenija. Prvo je bilo refošk iz trgatve v zgodovinskih vinogradih Vinakopra na Purissimi, kjer so grozdje trgali zgolj slovenski turistični novinarji, predlani pa so medse že povabili kolege iz drugih držav. Na legi Gomila pri Kogu v Jeruzalemskih goricah so trgali šipon, vino iz njega pa je v kleti P&F Jeruzalem Ormož postalo prvo Svetovno vino turističnih novinarjev.

Četrto protokolarno vino Fijet Slovenija pa bo cvičkova penina iz Vinske kleti Krško iz grozdja, ki ga bodo potrgali prav danes. Za prihodnje leto pa Drago Bulc napoveduje mednarodno trgatev turističnih novinarjev prvič izven meja Slovenije, v eni od sosednjih držav.