Otvoritev tradicionalnih Okusov ob meji se bo zgodila v četrtek, 26. septembra, ob 18. uri s slovesnim odprtjem na Travniku v italijanski Gorici, ko bodo dogodek pozdravili tudi italijanski in slovenski župani, ki si prizadevajo za turistično promocijo skupnega Goriškega prostora. Prireditve se je lani udeležilo okrog 250.000 obiskovalcev, ki jih je očarala pestra in bogata kulinarična ponudba evropske in svetovne kuhinje z raznovrstnim spremljevalnim programom, podoben obisk pa organizatorji pričakujejo tudi letos.

Do vključno nedelje, 29. septembra, se bodo na več kot 300 stojnicah predstavili ponudniki dobrot iz Avstrije, Nemčije, Francije, Poljske, Češke, Slovaške, Španije, Italije, Belgije, Nizozemske, Madžarske, Srbije, Hrvaške, Črne gore, Bosne, Albanije, Argentine in Kube. Slovenci se bomo letos predstavili še z bogatejšo ponudbo kot doslej, letošnja novost pa bodo kulinarične dobrote iz Anglije.

Prizorišči v Gorici in Novi Gorici bosta izmenično povezovala brezplačna turistični vlakec in mini-bus na progi Kidričeva ulica pri Bevkovem trgu v Novi Gorici in Ulica Arcivescovado v Gorici.