»Jasno je, da je Hamburg favorit ne le proti nam, ampak tudi za prvo mesto v skupini, in med tistimi klubi, ki lahko računajo na nastop na sklepnem turnirju najboljših štirih v Kölnu. Mi v Nemčiji nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko dobimo, predvsem pomembne mednarodne izkušnje, ki jih večina igralcev potrebuje. Proti Drottu je veliko fantov prvič okusilo igranje v elitnem tekmovanju, kar je bila zanje dobra šola. Prepričan sem, da bomo iz tekme v tekmo igrali bolje,« ocenjuje Gorenjev trener Ivan Vajdl pred dvobojem v Hamburgu, ki ne bo v sloviti dvorani O2 (13.182 sedišč, stroški gradnje 83 milijonov evrov, odprtje novembra 2002), ampak v manjšem objektu za 4200 gledalcev. »Predvsem moramo dvigniti raven igre v obrambi. Čeprav ima Hamburg fantastično igralsko zasedbo in igra doma, v Nemčijo seveda ne gremo z belo zastavo,« dodaja 54-letni nekdanji rokometni vratar Ivan Vajdl.

Z 12 zadetki iz 15 strelov Klemen Cehte ni bil le najboljši strelec tekme proti Drottu v Rdeči dvorani, ampak je po prvem krogu celotne lige prvakov tudi na vrhu lestvice strelcev. Njegova vrhunska predstava ni ostala neopažena v Evropi, saj je bil izbran v idealno sedmerico uvodnega kroga. »K evropskemu prvaku odhajamo povsem sproščeni in razbremenjeni. Pod pritiskom smo bili proti Švedom, ki smo jih morali premagati, proti Hamburgu tega pritiska ni. Vemo, da bo tudi Hamburg proti nam igral obrambo 6-0, a znamo igrati tudi proti takšnemu sistemu, kar smo dokazali že v pripravljalnem obdobju. Proti Drottu nismo blesteli in s takšno igro bi v gosteh zanesljivo izgubili. V igri smo naredili veliko neumnosti, a se nam je izšlo,« pred obračunom s Hamburgom, ki ima 13 tujcev iz sedmih držav (Španija, Švedska, Danska, Srbija, Hrvaška, Francija in Črna gora), pravi Klemen Cehte.

Čeprav je Hamburg na sklepnem turnirju najboljše četverice v dvorani Lanxess Arena v Kölnu junija v finalu premagal Barcelono po podaljških (30:29) in se povzpel na vrh Evrope, je moral (zaradi šele petega mesta v nemški ligi v minuli sezoni) za nastop v letošnji ligi prvakov skozi kvalifikacije. Pred dobrim mesecem dni je bil njegov nasprotnik nemški klub Füchse Berlin: prva tekma v Berlinu se je končala z remijem (30:30), na povratni v Hamburgu pa so gostitelji slavili z zadetkom razlike (27:26).

V prvem krogu v skupini D so Nemci v gosteh premagali špansko La Riojo s 33:24 (14:8), z devetimi zadetki pa je blestel Stefan Schröder. Tako kot v Velenju so imeli tudi v Hamburgu zelo obsežen prestopni rok pred sezono, kajti klub je zapustilo sedem igralcev, prišlo pa jih je osem. V Hamburgu ne stanujejo več Igor Vori (PSG), Marcin Lijewski (Wisla), Fredrik Petersen (Füchse Berlin), Michael Kraus (Göppingen), Stefan Terzić (Vardar), Dan Beutler (Kristianstad) in Oscar Carlen (konec kariere), novi prebivalci skoraj dvomilijonskega pristaniškega mesta pa so postali Marcus Cleverly (Lugi), Joan Canellas (Atletico Madrid), Petar Đorđić (Flensburg), Davor Dominiković (Ivry), Adrian Pfahl, Kentin Mahe (oba Gummersbach), Henrik Toft Hansen (Bjerringbro) in Žarko Marković (Göppingen).