Med stotimi najboljšimi se je znašel tudi zamejski vinar Dario Prinčič iz Oslavja.

Šef kleti Kabaj, vinar Jean-Michel Morel, ki se je v druščini najboljših na svetu znašel prvič, je na uvrstitev zelo ponosen, še posebno, ker se med kletmi leta po izboru revije Wine & Spirits le redko znajde kakšna slovenska vinska klet. Lani je sicer to uspelo še enemu Bricu, Alešu Kristančiču iz kleti Movia. Na vprašanje, če je uvrstitev pričakoval, je Morel odvrnil, da o vsem tem ni imel pojma, saj strokovnjaki iz popularne ameriške vinske revije svoje izbore delajo v popolni tajnosti.

»Kako se počutim? Tako kot za rojstni dan, ko vsi pričakujejo, da boš povedal kakšno modro, a v bistvu ni nič drugače kot dan poprej. Seveda se počutim dobro. Uvrstitev med najboljše je potrditev, da sem bil do zdaj na pravi poti, in spodbuda, da bom še naprej delal avtorska vina s podpisom kraja in človeka,« je povedal vinar, ki se je v Brda priženil konec osemdesetih, prvo serijo steklenic pa je podpisal leta 1993.