Ena izmed postaj v okviru priprav je bila tudi kuhinja v restavraciji Tiffany v novogoriškem Hitovem igralniško zabaviščnem centru Park. Obiskovalce - med njimi so bili lastniki primorskih restavracij, kuharji, vinarji, sommelierji in ljubitelji kulinarike - so razvajali s tremi hodi, katerih osnove so bili brancin, tuna, goveji jezik in meso divje svinje. Četrti hod pa je bil poslastica za sladkosnede: čokoladni mousse s tekočo sredico manga na krhkem ajdovem testu s poprom, čokoladni sponge cake, kakavov vafelj, ajdov crumble s poprom, mango omaka z limoninim timijanom, žele manga z limeto, krema manga in mangov sorbet.

Mladi kuharski talenti so goste poskušali prepričati s podobnim jedilnikom, kakršnega pripravljajo za Seul. Sommelerji - v Parku jih je zaposlenih kar devet - pa so ob vsakem hodu poskrbeli za premišljeno vinsko spremljavo pridelovalcev iz treh primorskih vinorodnih okolišev. Tako so ponudili zelo suho briško penino Bjana brut, suho Tereza belo iz kleti Sirk, modri pinot Tilia iz Vipavske doline in kraško sladko vino Negra iz Renčeljeve kleti.

»Na svetovnem prvenstvu bo glavna naloga priprava menija s tremi hodi za petinšestdeset oseb in priprava programa hladne kuhinje. Svetovno prvenstvo mladinskih kuharskih reprezentanc bo svetovna kuharska zveza (WACS) letos organizirala prvič, podobno kot kuharske olimpijade pa si bodo prvenstva v prihodnje sledila vsaka štiri leta. Pravila tekmovanja so zelo stroga in podobna tistim, ki veljajo na olimpijadi, le da se mladinskega svetovnega prvenstva lahko udeležijo kuharji stari do 25 let,« sta družno povedala Borut Jakič in Marino Furlan, sicer člana slovenske olimpijske kuharske reprezentance, ki bosta mlade spremljala na svetovnem prvenstvu.