Zasedba trenerja Gerarda Martina je Sevilli prizadejala drugi poraz v sezoni, potem ko je zmagoviti gol dosegla v četrti minuti sodnikovega podaljška. Mrežo gostov je sicer prvi načel Dani Alves, na 2:0 pa je po izvrstni podaji Neymarja v 75. minuti povišal Lionel Messi.

A ko je že kazalo, da bodo aktualni španski prvaki prišli do zanesljive zmage, je rezultat v 85. minuti znižal hrvaški vezist Ivan Rakitić. Po zadetku so nogometaši Seville močno pritisnili na nasprotnikova vrata, za agresivnost v napadu pa so bili poplačani v 90. minuti, ko je z volejem na 2:2 izenačil Coke.

Kljub poznemu izenačenju pa so gosti na Camp Nou ostali praznih rok. V slabo voljo jih je pahnil Alexis Sanchez, ki je v 94. minuti svoji ekipi zagotovil nove tri točke.

»Vsi so lahko videli, da je bila tekma nameščena. Smo zelo jezni. Kaj več ne želim povedati, saj bi bil lahko zaradi izrečenega suspendiran,« pa je po tekmi ogorčeno dejal branilec Seville Fernando Navarro, ki ga je močno zmotilo predvsem dejstvo, da je bil gol dosežen minuto po izteku sodnikovega podaljška.

Na tekmi se je sicer že v 14. minuti poškodoval branilec Barcelone Jordi Alba. Kot so sporočili iz kluba, bo moral 24-letnik zaradi poškodbe mišice na desni nogi počivati vsaj tri tedne.

Bale debitiral z zadetkom

Nadvse zanimivo pa je bilo tudi na stadionu El Madrigal, kjer je Villareal gostil madridski Real. Največ pozornosti je zagotovo požel sto milijonov evrov vredni Gareth Bale, ki je debitiral v majici belega baleta. A 24-letni Valižan se s soigralci v uvodu ni najbolje znašel, saj je bil beli balet v podrejenem položaju. Villareal si je tako ustvaril kar nekaj priložnosti, žogo za hrbet Diega Lopeza pa je v 21. minuti poslal Cani.

Čeprav je bila rumena podmornica tudi v nadaljevanju nevarnejša, so se zadetka veselili pri Realu. Med strelce se je vpisal prav Bale, ki mu po podaji Luke Modrića iz približno petih metrov ni bilo težko zadeti.

V drugem polčasu so gledalci videli še dva zadetka. Na 2:1 je v 64. minuti povišal Cristiano Ronaldo, končni izid pa je šest minut kasneje postavil Giovani dos Santos.

Po štirih krogih la lige Barcelona tako še ni oddala točke in si z Atletico Madridom deli prvo mesto, medtem ko jih ima Real dve manj in je četrti.