Mladi slovenski igralec je dvoboj proti prvemu igralcu JAR odlično odprl in povedel s 5:0, preden je tekmec dobil prvo igro. Prvi niz je po vsega 29 minutah igre dobil s 6:1. Drugi niz je bil nekoliko bolj izenačen, a Rola ga je ves čas popolnoma nadzoroval. En odvzem servisa v tretji igri je bil dovolj za zmago s 6:4 v tem delu igre. Ptujčan, ki je danes prvič v karieri v Davisovem pokalu igral dvoboj, ki o čem odloča, je dobro igral tudi v tretjem nizu. V sedmi igri je prišel do "breaka" in Sloveniji po manj kot dveh urah igre (1:58) priigral prvo točko za uspešen začetek teniškega praznika pod Rožnikom.

"Danes sem se pred dvobojem počutil boljše, kot sem lahko upal. Obisk psihologinje in nasveti kapetana Blaža Trupeja ter Žige Janškovca so mi pomagali dojeti, da se nimam česa bati, da gre za tekmo, v kateri jaz nisem favorit, zato ni treba, da si nalagam dodaten pritisk," je uvodoma po dvoboju povedal 22-letnik in priznal, da je malo treme vseeno bilo.

"Ko sem danes prišel na igrišče, je bilo malo treme. A glede na to, kakšno tremo sem imel cel teden, ko sem čutil velik pritisk, sem na teren prišel bolj sproščen kot pričakovano. Tudi to mi je pomagalo do uspeha," je razkril Rola, ki niti v sanjah ni pričakoval takšnega razpleta, ko tekmecu niti enkrat ni dopustil, da mu odvzame servis.

"Res nisem pričakoval, da bo šlo tako gladko, prej obratno, saj je bil tekmec velik favorit. A takoj, ko sem stopil na igrišče, sem se počutil super in vedel, da imam možnosti - če že ne za zmago, pa vsaj, da pripravim napeto tekmo," je dejal mladi igralec: "Da pa mi je uspelo zmagati v treh nizih, si niti pred tekmo in tudi ne med tekmo nisem mogel misliti. Še zdaj težko verjamem, kaj mi je uspelo. Super, lahko sem več kot zadovoljen!"

Rola za zdaj še ne ve, ali bo ta konec tedna še kaj igral: "To je odločitev kapetana. Jaz sem pripravljen na to in se bom tudi psihično pripravil, kot da bom igral vsak dan, on pa se bo odločil, ali me bo še poslal na teren ali ne. Glede na to, da sem tako dobro odigral uvodni dvoboj, upam, da se mi igra kaj ne pokvari. Če bom še igral, si želim, da bi mi šlo tako kot danes."

V današnjem drugem dvoboju dneva se v Tivoliju merita številka 1 v slovenski ekipi na tem tekmovanju Blaž Kavčič (105. na lestvici ATP) in drugi južnoafriški igralec Ruan Roelofse (524.). V soboto ob 14. uri sledi igra dvojic, v nedeljo pa bosta ob 11. uri na sporedu še dva posamična dvoboja.