Danes je z kvalifikacijami najboljše opravil Savšek, ki je imel že po prvi vožnji najhitrejši čas, tako pa je ostalo tudi po drugi. Razmere na progi so se poslabšale, deževje je začelo ovirati kanuiste in v drugi vožnji mnogi niso uspeli popraviti vtisa s prve. Med njimi je bil tudi Božič, ki je po 27. času na koncu pristal na 38. mestu, ki pa ne vodi v petkov polfinale.

Toliko bolje sta nalogo opravila Savšek in Berčič, ki sta po prvem delu celo zasedala prvo in drugo mesto. Predvsem Savšek ima na češkem prizorišču lepe spomine, saj je že osvojil prvo in drugo mesto na tekmah svetovnega pokala. "Res je, proga mi ustreza, prav tako pa je res, da bi raje na progo v polfinalu krenil nekje s sredine, saj sem v tej sezoni, kadar sem po dobrem izhodišču startal kot zadnji, zmeraj odpeljal slabše. Sicer mi je danes prva vožnja dobro uspela, v drugi sem še enkrat poskusil, a jutri bo šlo vse na novo, treba bo startati z ničle. Želim si, da bi mi uspelo," je po kvalifikacijah povedal Savšek. Edino zmago v svetovnem pokalu si je pred dvema letoma priveslal prav v Pragi.

Po dopoldanskih kvalifikacijah v petek, ko bodo veslali kanuistični dvojci in kajakašice, bodo prireditelji progo nekoliko spremenili, zato bo šlo vse znova. Berčič v tem ne vidi težav, sploh ne potem, ko se ves teden v Pragi ni počutil najboljše. "Za mano so dobre kvalifikacije in to kljub dejstvu, da se tukaj že ves teden nisem dobro počutil. Danes je bila čisto drugačna slika, že v prvo sem dobro odpeljal, nisem imel občutka, da sem hiter. Druga vožnja je bila malo slabša, naredil sem nekaj dotikov in napak. Zdaj bo šlo vse na novo v polfinalu, čoln mi teče, jutri se bom ogrel in startal na progo, potem pa bomo videli, kako se bo izšlo," pa je po kvalifikacijah menil Berčič, ki je na drugi vožnji postavil četrti čas.

Slabše je šlo danes Božiču, ki se prvič v sezoni ni prebil v polfinale. "V bistvu ne vem, kaj se je zgodilo. Danes sem se dobro počutil, ne vem, zakaj sem konec sezone odveslal ta slab rezultat. Na prvi progi sem začel lepo, stopnjeval ritem. Morda bi bil v polfinalu po prvi vožnji, a sem se ujel v val in izgubil preveč časa. V drugi vožnji sem ponekod peljal tudi bolje, a naredil dva dotika. Res ni bilo potrebno, da sem odpeljal ta slab rezultat na koncu sezone," je povedal Božič.

Vse zanj ni izgubljeno, saj bo v petek veslal še v kvalifikacijah dvojcev skupaj s Sašom Taljatom. "Malo sem videl progo, jo spoznal, a ne bi zdaj dajal dvojca v ospredje. Potrudil se bom. Najprej naju čakajo kvalifikacije, potem bomo razmišljali naprej," je še dejal Božič.

Poleg dvojcev kvalifikacije v petek čakajo še kajakašice Evo Terčelj, Uršo Kragelj in Ajdo Novak, kanuista Berčič in Savšek ter kajakaši Petra Kauzer, Simon Brus in Martin Albreht pa bodo v polfinalu lovili sobotne finalne preizkušnje.