Po dnevu premora so na Pirenejih najboljši kolesarji znova poganjali pedala, najboljši v etapi pa je bil 26-letni Mollema, ki je na Vuelti pred tremi leti končal na četrtem mestu v skupnem seštevku. Tedaj kljub tej visoki uvrstitvi ni dosegel etapne zmage. To mu je tokrat uspelo prvič. Nizozemec je slavil po pametnem napadu manj kot kilometer pred ciljem, tudi v zaključku ciljnega sprinta pa je zdržal vse napade tekmecev.

Zelo aktiven v etapi je bil tudi Bole, ki je zaostal za prvo trojico, pred njim pa sta bila le še Američan Tyler Farrar (Garmin-Sharp) in Švicar Fabian Cancellara (RadioShack). Jani Brajkovič (Astana), drugi Slovenec, je bil na 68. mestu v glavnini z minuto in 31 sekundami zaostanka skupaj z večino najboljših v skupnem seštevku, kjer je na 27. mestu (41:24), Bole pa je s 110. mesta napredoval na 108. (2:44:09).

Nibali je ohranil rdečo majico in 28 sekund prednosti pred Američanom Chrisom Hornerjem (RadioShack) v skupnem seštevku, saj sta bila tokrat v glavnini, ki ni napadala vodilnih. Tako je štiri etape pred koncem dirke v Madridu skupna odločitev o zmagovalcu ostala še odprta.

V četrtek bo na programu 18. etapa od Burgosa do Pena Cabarga v skupni dolžini 186,5 km.