Slišati ste slabo...

Za mano je obupen dan. Bil sem že pri zdravniku, opravil vse preiskave in čakam, kaj bodo pokazale. Počutim se res slabo. Vrti se mi, bojim se, da mi bo zmanjkalo tal pod nogami. Nimam pojma, kaj je narobe, ali gre za kakšno virozo, morda kaj drugega. Morda sem pa le star in me potovanja, stresi in napori bolj izčrpajo.

Pri 36 letih ste res med starejšimi telovadci, a ste navsezadnje na Madžarskem z najtežjo sestavo v svoji karieri pokazali, da še niste za odpis.

Večkrat govorim o starosti tudi zato, ker upam, da so takšna slaba počutja res posledica let, kot pa da bi šlo za kaj drugega, kakšno hujšo bolezen. Sicer pa imate prav. Na Madžarskem sem res prvič na tekmovanju izvedel sestavo z izhodiščno oceno 16,700.

Kako je šlo?

Predvsem je pomembno, da sem jo izvedel do konca. Sicer sem naredil nekaj večjih napak, a vseeno nisem padel z orodja, le odbitkov je bilo precej več, kot bi si želel. Tekmo na Madžarskem smo tako sam kot klubski kolegi vzeli zgolj kot pripravo za oktobrsko svetovno prvenstvo. V Antwerpnu bom moral namreč pokazati najboljšo sestavo, če bom želel konkurirati za uvrstitev v finale.

Torej je rezerv še veliko?

Vsekakor so. Nova sestava je tako težka in naporna, da imam težave s potenjem dlani, zaradi česar mi na lestvinah bolj drsi. Poleg tega sem proti koncu sestave že kar precej utrujen. Do svetovnega prvenstva (začelo se bo 30. septembra, op. p.) je sicer še nekaj časa, tako da bom še lahko izboljšal izvedbo, a sedaj ne vem, kaj bo prinesla ta bolezen ali kar koli se že dogaja z mano.

Že pojutrišnjem naj bi šli na pot na tekmo svetovnega pokala v Osijeku. Kakšni bodo obeti?

Čeprav bo tekma v Osijeku po rangu močnejša, kot je bila na Madžarskem, mi bo služila zgolj kot priprava na Antwerpen. Moram izvajati najtežjo sestavo in z uspešno izvedbo pridobiti samozavest, ki jo bom v Belgiji potreboval. V Szombatelyju me je premagal Grk Colakidis, ki ima izhodiščno oceno še desetinko višjo kot jaz in pravi, da ima še rezerve. Poleg tega ste se lahko na zadnjih največjih tekmah prepričali, kako na bradlji napreduje mladina. Težko se bo kosati z njimi, a se izziva ne bojim.