Tuji državljani (izvidniki) so, da bi pomagali pri oceni dejanskega položaja na področju turizma pri nas, obiskali naključno izbrane slovenske kraje - Ajdovščino, Bohinj, Bovec, Brežice, Idrijo, Laško, Lendavo, Ljutomer, Metliko, Ribnico, Slovenj Gradec, Škofjo Loko, Velenje in Zagorje. Turistično ponudbo so raziskali nenapovedani, povsem objektivno in brez kakršnih koli namigov. Prepustili smo jih lastni iznajdljivosti, v izvidnico so se podali povsem neobremenjeni.

Preverili so storitve turistično-informacijskih centrov, gostinsko in hotelsko ponudbo, si ogledali znamenitosti in sploh kot pravi turisti spoznavali izbrane turistične kraje. Njihova doživetja in vtise smo novinarji podrobno popisali v obširnih reportažah, ki smo jih minulih štirinajst tednov objavljali v časniku Dnevnik na straneh Prostega časa ter na Dnevnikovi spletni strani in jih predstavljali na radijskih valovih Radia Veseljak.

Pohvale in kritike naših izvidnikov so bile seveda dobronamerne, namen izvidnic je namreč opozoriti tako na lepe kot manj lepe plati slovenske turistične ponudbe – v upanju, da bi ta postala še bolj prijazna in gostoljubna.

Vse o Dnevnikovi izvidnici si lahko preberete tukaj, lahko pa si ogledate še galerije fotografij.