Deset lokacij in deset degustacij. Veselo je bilo pri Dveri Paxu v Jarenini in pri Franciju Cvetku na Koglu. Pokušalo se je pri Kupljenu in PF-ju v Jeruzalemu. Degustirali so pri Gaubeju na Špičniku, v Ptujski kleti in pri Verusu v Ormožu. Svoja vina so predstavili pri Valdhuberju v Svečini, pri Protnerju v Malečniku in pri Steyerju v Apačah. Pivci si na koncu niso bili povsem edini, ali so bile zanimivejše degustacije po kleteh, v katerih so le nekaj dni pred začetkom trgatev predstavili aktualno ponudbo ali morda posamezne spremljevalne prireditve.

Na Koglu, pri Franciju Cvetku, je na zadnjo sončno, skoraj poletno soboto nastopal velenjski zabavno tolkalski ansambel Rhythm Factory. Na Jareninskem dvorcu so v soboto nastopili miloglasni Eroica, v nedeljo pa je prepeval Alfi Nipič. In če je imel na Jarenini vodeno degustacijo po lokalnih vinih najpomembnejši štajerski vinski strokovnjak Robert Gorjak, sta v soboto na »brunchu« v Jeruzalemu svoj pogled na vino ob polnih kozarcih razlagala Jože in Samo Kupljen.

V vsakem primeru trije pomembni dnevni za slovenska vina in tiha, v vsakem primeru dobrodošla, primerjava z zgodbami v Brdih. Podobno zanimiva vina in podobna romantična kulisa sončnih gričkov na drugem koncu Slovenije.