Geniez je pot proti zmagi tlakoval že zgodaj v etapi, ko se je po 23 kilometrih pridružil 27 kolesarjem v pobegu. Bil je eden prvih, ki so napadli, ko je skupina razpadla na drugem vzponu. Nadaljevala je skupinica šestih kolesarjev, ki je skupaj zdržala do tretjega vzpona. Na vrh tega je Geniez prišel skupaj z Andrejem Cardosom, ga na spustu pustil za sabo in nato sam uspešno prestal zadnji vzpon.

"Za mano je res lep dan, najboljši v karieri. Vsi v pobegu, posebej ko nas je ostalo le še šest, smo dobro sodelovali in si vsi želeli pobegniti čim dlje od glavnine. Na zadnjem vzponu pa so vsi kolesarili s svojim ritmom. Favoriti so se nato približali, a mi je ostalo nekaj moči, da sem ostal v ospredju. V zadnjih nekaj kilometrih nisem užival, saj ne veš, ali te bodo ujeli ali boš na koncu vesel. Na srečo sem jaz vesel," je dejal 25-letni Francoz, ki je doslej dobil zgolj eno etapo, in sicer leta 2011 na dirki po Avstriji.

Geniez ni bil nevaren za skupno vodstvo, pozornost je bila tudi tokrat na Nibaliju, ki pa je brez posebnih težav zadržal skupno vodstvo in ciljno črto prečkal kot četrti. Ima 50 sekund prednosti pred Američanom Christopherjem Hornerjem in 1:42 minute pred Alejandrom Valverdejem.

Slovencev Janija Brajkoviča (Astana) in Grege Boleta (Vacansoleil) ni bilo v ospredju. Brajkovič je bil v etapi 51. (+16:26), skupno pa je 26. (+33:36). Bole je etapo končal na 70. mestu (+24:14), skupno pa je 110. (+2:28:10).

V ponedeljek bodo kolesarji še tretji dan zapored pedala poganjali v Pirenejih, kjer jih čaka 146,8 kilometra dolga etapa med Grausom in Aramonom Formigalom, kamor jih bo pripeljal daljši vzpon.