V avgustu so Bovec in okoliške doline pritegnili številne obiskovalce, so sporočili iz TIC Bovec. Uradni statistični podatki o prihodih in prenočitvah sicer še niso na voljo, številke obiska turistično-informacijskega centra pa izjemno slabi zimski obetajo zadovoljstvo s poletno sezono.

Utrip so na Bovškem poleti še bolj popestrile kulturne in športne prireditve. Poleg tradicionalnih, kot so Buški dan, Trentarski senjem, Kmečke igre, Čomparska noč, Kolesarski vzpon na Mangart, so se turisti lahko udeležili tudi koncertov klasične glasbe udeležencev OrkesterkamPa, številnih manjših dogodkov in Bovških poletnih večerov.

Obiskovalci so v največjem številu prihajali iz nemško govorečih držav, Italije, Češke, Francije, Nizozemske in Velike Britanije, precej je bilo tudi domačih gostov; slednji so prevladovali v vseh osmih mesecih letošnjega leta. Kar četrtina obiskovalcev turistično-informacijskega centra prihaja iz nemško govorečih držav, 17 odstotkov je Slovencev, po deset odstotkov pa je Italijanov in Čehov.

Največji porast obiskovalcev na Bovškem beležijo iz tistih držav, kjer najbolj intenzivno izvajajo promocije. Čehov je bilo v prvih osmih mesecih v primerjavi z enakim obdobjem lani več za 27 odstotkov, v avgustu pa kar 66 odstotkov več. Prav tako je porasel obisk Nizozemcev, ki je bil avgusta za dobro petino večji od lanskega (v obdobju januar-avgust več za 12 odstotkov), in Britancev, katerih obisk je avgusta porasel za 16 odstotkov (v obdobju januar-avgust 11 odstotkov več).

S septembrom pa se turistična sezona na Bovškem še ne zaključuje, saj so lepi jesenski dnevi kot nalašč za aktivnosti v naravi, še posebej v pa v turistično-informacijskem center izpostavljajo pohodništvo.