Reprezentanca Slovenije: 4

Za igro, ki smo jo gledali, nima smisla delati strokovne analize. Pomembno je le, da smo na koncu zmagali. Prepričan sem, da je reprezentanca sposobna igrati veliko bolje, zato čuvam boljše ocene posameznikov za nadaljevanje prvenstva.

Uroš Slokar: Brez ocene

Ni igral.

Jaka Lakovič: 3

Zelo malo smo videli od starega Jake Lakoviča. Je najstarejši igralec reprezentance. Samo upamo lahko, da bo prišel v formo, da bo vsaj na kakšni tekmi naredil, kar od njega pričakujemo in si želimo.

Jure Balažič: 5

V prvem delu bi bila lahko po prikazanem ocena višja, a se je v nadaljevanju tudi sam izgubil v sivini, kljub temu pa korektno in solidno opravil svojo nalogo.

Nebojša Joksimović: 3

Igral je le pet minut. Vedno je prišel v igro, ko ekipi ni šlo, ko so bili vsi nervozni.

Edo Murič: 3

Poskušal je, se trudil, bil borben, a pod nivojem, ki bi ga lahko dal od sebe. Se pa sprašujem, kaj je tisto, kar lahko od njega sploh pričakujem in je njegov doseg na tem EP.

Jaka Blažič: 5

Nekaj njegovih značilnih prodorov, dobro izpeljanih, a tudi nekaj takih, ki niso bili dobro izpeljani. Moral bo najti ravnotežje, se kdaj ustaviti, razmisliti in odigrati drugače.

Selektor Božidar Maljković: 5

Ne vem, kakšno taktiko je pripravil in si zamislil pred tekmo. Tudi on se je ogreval. Bom pa najbolj srečen na svetu, če mu bom lahko dal eno desetico na prvenstvu.

Boštjan Nachbar: 4

Igralec, kot je on, kvaliteten in izkušen, bi moral zadeti proste mete na koncu. Ima veliko rezerve.

Goran Dragić: 5

Devet asistenc je lep podatek, met 15:3 iz igre ter 6 izgubljenih žog pa daleč pod pričakovanji. Tekma je zanj manjši kazalec, kako bo v nadaljevanju EP. Čakajo ga še Španci, ki bodo nanj pritisnili še huje. A ima kvaliteto, s katero je lahko vsemu kos.

Zoran Dragić: 4

Manjkajo nekateri elementi igre v njegovih predstavah. Ni zadel iz igre, bil je uspešen le pri treh prostih metih. Dolžnik, saj je imel tretjo največjo minutažo v reprezentanci.

Domen Lorbek: 4

Vsakokrat, ko je vstopil v igro, je nekaj naredil. Če bi igral še kakšno minuto več, bi verjetno dobil višjo oceno. Za deset minut igre je solidno opravil nalogo. Pričakujem, da bo v nadaljevanju igral več.

Gašper Vidmar: 5

Kot vedno motiviran, borben, si želi, hoče. Moral bo začeti uporabljati košarkarsko inteligenco. Če bi bilo več razmišljanja v njegovi igri, če bi imel več šmeka, kot pravijo Srbi, je vprašanje, kje bi sploh bile njegove meje.

Mirza Begić: 4

Nekaj dobrih blokad na začetku. Vprašanje, kako bi igral, če bi bil na parketu več kontinuiranih minut. Podobno kot njegovi kolegi se je izgubil v sivini.

(Opomba: ocene se gibljejo od 1 do 10 in sovpadajo s pomembnostjo tekme in kakovostjo nasprotnika.)