»Moj predlog je, da so vse vodstvene funkcije SZS vezane na mandat predsednika. Zato me ne moti, da bom direktor le v času sedanjega predsednika, potem pa se bo odločalo na novo. Funkcija direktorja je operativna, saj je potrebno zagotavljati tekoče delovanje zveze in iskati sponzorje za nov olimpijski ciklus. Izvršni odbor zveze pa je tisti, ki pripravlja strategijo in razvoj smučanja pri nas,« je dejal Žurej.

Želijo imeti tudi dobro sodelovanje z ekipo naše najboljše slovenske smučarke Tine Maze

Uvodoma je dejal, da dobro pozna dogajanje v slovenskem smučanju, da si želi privabiti nove, mlade smučarje in pridobiti nove sponzorje, tudi iz tujine. »Napravil sem analizo številnih tujih smučarskih zvez, kjer imajo direktorji med nalogami osnovno vodenje in trženje zveze. Nimajo pa velikega vpliva na splošno delovanje posameznih panog, ki jih morajo voditi strokovnjaki. Potrebno je pogledati, kaj počnejo najboljši, ter najboljše prakse prilagoditi naši stvarnosti. Želimo imeti tudi dobro sodelovanje z ekipo naše najboljše slovenske smučarke Tine Maze in z njenimi člani iskati čim boljše rešitve v skupno dobro,« je povedal Žurej in zatrdil, da nikoli v življenju ni bil član politične stranke. Med drugimi funkcijami je nekdanji direktor Urada RS za intelektualno lastnino, še vedno se aktivno ukvarja s športom, med drugim s kajtanjem, dejaven pa je bil tudi v Planinski zvezi Slovenije.

Ulaga še ni jasno povedal, če bo ponovno kandidiral za predsednika

Izvršilni odbor SZS ga je prejšnji teden imenoval na predlog Ulage. Slednji še ni jasno povedal, če bo na volitvah na začetku naslednjega leta ponovno kandidiral za predsednika. »Številnih mojih predlogov mi ni uspelo uveljaviti v tem mandatu zaradi zelo zapletenih postopkov. Upam, da bo kakšen vendarle še dobil svoje mesto v programu. Več sredstev in pozornosti morajo imeti klubi, od katerih vse izhaja, in je iz enega od njih prišla tudi šampionka Tina Maze. Mnogi so se sedaj znašli v zelo težkem položaju. Želim, da bi bilo vodenje zveze tako ustrojeno in imelo taka pooblastila, da bi se hitro odzivalo na spremembe,« je menil Ulaga, ki se je med drugim zavzemal za poklicno predsedniško funkcijo.

»Čeprav temu ni tako, pa delam od jutra do večera, vendar na amaterskih osnovah. Ne dobivam nobenega nadomestila, tudi avtomobila nisem dobil od SZS, kot so nekateri napačno navajali. IO je zahteval, da imamo direktorja SZS, čeprav bi lahko počakali do volitev. Kar se tiče direktorjev panog, pa lahko rečem, da se njihove naloge le še povečujejo. Stroške skupnih služb smo zmanjšali s 35.000 evrov na mesec, kot je bilo ob mojem prihodu, na 20.000,« je pojasnil Ulaga, nekdanji vrhunski skakalec. Dodal je, da so nekatere panoge, ki so bile doslej zapostavljene, dobile tudi do 100 odstotkov več denarja kot pred tem.

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi za nekdanjo direktorico

Žurej je nasledil Barbaro Kürner Čad, ki je sporazumno zapustila direktorsko mesto. Ulaga konec maja uvedel postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi za direktorico in ji preklical vsa pooblastila. Nekaj dni zatem je IO SZS pozval Ulago, da se s Kürnerjevo dogovori o nadaljevanju sodelovanja ali o prekinitvi delovnega razmerja in po dolgotrajni obravnavi sklenil, da ukine suspenz direktorici SZS. Izvršilni odbor je sicer pozneje ugotovil, da ni bilo ugotovljenih razlogov za krivdno razrešitev direktorice SZS, zato se je postopek izredne odpovedi delovnega razmerja ustavil. Kürner Čadova in Ulaga sta nato dosegla dogovor o sporazumnem prenehanju pogodbe z 31. avgustom.