Spremljanje strategije omenjenega izvršilnega odbora ima milo rečeno nejasno vizijo. To, kar se na smučarski zvezi dogaja v zadnjem letu, bi lahko primerjali s slalomiranjem med količki brez vizije, da bi dosegli cilj. Trenutno stanje v Podutiku ni nič boljše, ali je morda celo slabše, kot je bilo po lanskih dogodkih v Južni Koreji, ko je odstopil Tomaž Lovše.

Barbara Kűrner Čad je postala žrtveno jagnje izvršilnega odbora. Potem ko je imela od včeraj nekdanja direktorica SZS vso podporo izvršilnega odbora, ji je le-ta najprej obrnil hrbet z razrešitvijo, potem pa ji prejšnji teden zabil še eno rezilo s potrditvijo novega direktorja.

Izgovor, da bo novi direktor Jurij Žurej prejemal manj denarja kot njegova predhodnica, je iz trte zvit. Kaže na neizdelano strategijo predsednika Primoža Ulage, ki ves čas trdi, da zveza ne potrebuje direktorja. In tudi neizdelano strategijo izvršilnega odbora smučarske zveze. Ker se IO neizmerno trudi, da na seje ne spusti medije in s tem (ne)spretno pred javnostjo skriva, kaj se dogaja. Namesto da bi javnost iz prve roke izvedela, da je želel postati direktor SZS Ljubo Jasnič, kar kaže na to, da ima očitno izvršilni odbor tudi visoke notranje apetite.

Gre za 13-člansko eminentno žalost, ki bo še naprej zasedala za zaprtimi sejami, medtem ko bo danes na tiskovni konferenci novi direktor razlagal, kako je on prava izbira, kako se ne boji sodelovanja z ekipo Tine Maze...