»Nasprotniki so morda res manj atraktivni, vendar pa lahko Maribor proti prav vsem na domačem igrišču računa na dober rezultat. Dejal bi, da je Rubin Kazan favorit skupine D. Mislim, da so Mariborčani od Belgijcev boljši, tako da se bodo za drugo mesto borili z Wiganom. Angleži so sicer ekipa, ki ni tako zanimiva, vendar pa ne gre pozabiti, da igra v eni najboljših lig na svetu,« so bila prva razmišljanja Žlogarja po opravljenem žrebu v Monte Carlu.

Možnosti za napredovanje vijoličastih po mnenju nekdanjega slovenskega reprezentanta zato niso zanemarljive, čeprav bo veliko odvisno tudi od samega razporeda. »V procentih bi težko ocenil, kakšne so možnosti za naslednji del tekmovanja, a jih Mariborčani zagotovo imajo. Če primerjamo z lansko skupino, ki je bila precej težja, je bil Maribor do konca v igri za napredovanje,« je prepričan Žlogar.

So torej pričakovanja navijačev enajstkratnih slovenskih prvakov v letošnji sezoni lahko nekoliko višja? »Lahko, Maribor je ekipa, ki je doma zelo nevarna, pa tudi na gostovanjih so že dosegali odlične rezultate. Že lani so osvojili lepo število točk, letos pa lahko ta dosežek še presežejo.«