Najmanj dela je imel Španec Rafael Nadal, ki je proti brazilskemu kvalifikantu oddal vsega tri igre. Zmagal je s 6:2, 6:1 in 6:0. Nadal je tako ohranil stoodstoten izkupiček na trdi podlagi v tej sezoni (17 zmag) in že pričakuje naslednjega tekmeca, 38. s svetovne računalniške lestvice, Hrvata Ivana Dodiga, proti kateremu je izgubil zadnji dvoboj leta 2011 v Montrealu. "Je zelo nevaren tekmec in zadnji zmagi proti Verdascu in Davidenku sta mu še okrepili samozavest," pravi Nadal, ki je letos izgubil le tri dvoboje (55 zmag) in osvojil devet turnirjev, od tega tri masterse 1000.

Nadal ima v New Yorku celo teoretično možnost, da postane številka ena svetovnega tenisa, vendar bi moral ob njegovi končni zmagi Srb Novak Đoković izgubiti že pred četrtfinalom. Đoković bo drugič na teren stopil dane proti Nemcu Benjaminu Beckerju.

Podobno lahko delo je imel tudi Švicar Roger Federer z Argentincem Carlosom Berlocqom (6:3, 6:2, 6:1). Njegov naslednji tekmec je Francoz Adrian Mannarino, ki je v drugem krogu presenetljivo izločil domačina Sama Querreyja.

Prepričljiva predstava Williamsove

V ženskem delu turnirja Serena Williams nadaljuje svoj pohod. Potem ko je v uvodnem krogu odpravila Italijanko Francesco Schiavone s 6:0, 6:1, je v drugem podobna usoda doletela tudi Kazahstanko Galino Voskobojevo (6:3, 6:0). Williamsova, ki se pri 31. letih poteguje za 17. naslov na turnirjih za grand slam in petega v New Yorku, se bo naslednjem krogu pomerila še z eno Kazahstanko, Jaroslavo Švedovo.

Povsem enako učinkovita je tudi njena verjetno najhujša tekmica, druga z lestvice WTA, Viktorija Azarenka, ki je v dveh dvobojih prav tako oddala vsega štiri igre. Po "biciklu" proti Nemki Dinah Pfizenmaier je Kanadčanko Alexandro Wozniak nadigrala s 6:3 in 6:1. Naslednja na vrsti je Francozinja Alize Cornet.

Slovenci nismo imeli svojih predstavnikov na terenu, zato pa bo bolj pestro danes, ko z nastopi med dvojicami začenjajo Polona Hercog (z Američanko Liso Raymond), Andreja Klepač (z Avstrijko Sandro Klemenschits) in Katarina Srebotnik v paru s Srbom Nenadom Zimonjićem, s katerim sta druga nosilca turnirja mešanih parov.