Na Policijski upravi Novo mesto so potrdili, da so aprila na novomeškem okrožnem državnem tožilstvu kazensko ovadili odgovorno osebo občine zaradi kaznive zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Šlo naj bi za novomeškega župana Muhiča.

Muhiča naj bi ovadili zaradi tajnega koalicijskega sporazuma, ki ga je podpisal s predsednikom novomeškega mestnega odbora SLS Alojzom Turkom in po katerem sta razdelila najpomembnejše položaje v občinskih zavodih in podjetjih.

Muhič, ki je te dni na dopustu na Hrvaškem, ovadbe ne želi podrobneje komentirati. Zadevo naj preiščejo in če je storil karkoli napačnega, je za to pripravljen odgovarjati, je dejal. Meni pa, da okoli navedenega ni bilo nobenih kaznivih dejstev.

V Gibanju VLV zahtevajo takojšen odstop

Na ovadbo Muhiča so se že odzvali tudi v Gibanju VLV, kjer med drugim pričakujejo, da »bo sodni sistem hitro, učinkovito in strogo obravnaval primere politične korupcije v Mestni občini Novo mesto«. Poudarjajo, da mora Muhič nemudoma odstopiti s položaja, »ne le zaradi te ovadbe, ampak zaradi dejstva, da je za njim sedem let koruptivnega, klientelističnega in nepotističnega kadrovanja«.

Poleg tega od predsednika SD Igorja Lukšiča tudi zahtevajo, da uresniči svojo obljubo, ki jo je izrekel v oddaji Pogledi Slovenije, »da bo stranka SD obračunala s političnim kadrovanjem v Novem mestu« in opozarjajo, da je tudi »v občini Trebnje na županskem stolčku še vedno oseba, ki je obsojena zaradi zlorabe položaja, in da v Ljubljani še vedno županuje oseba, za katero je KPK ugotovila resne sume koruptivnih ravnanj«.