Filipe je z ženo in otrokom obiskal Lendavo, mesto odprtih in srčnih ljudi, kot pravi sam, ter deželo buč in bograča, kot mu je menda pred intervjujem pripomnila žena Ines.

Vsekakor je bila odločitev, da se Filipova družina odpravi v Lendavo pravilna. „Na začetku akcije sva imela možnost izbirati med Bovcem, Metliko in Lendavo. Ker sva v Bovcu že bila, in kljub odličnim izkušnjam nisva hotela goljufati, sva se skupaj z Ines odločila za Lendavo, saj tam še nisva bila,“ je povedal Filipe, ki ga je k izvidniški točki vlekla tudi dvojezičnost kraja. „Navsezadnje tudi najina nekaj več kot leto dni stara hčerka Kalea Zoe izhaja iz dvojezičnega okolja,“ je razložil Filipe.

Načrtovanje poti je našemu izvidniku vzelo precej več časa, kot je sprav načrtoval. Čeprav družina najraje potuje z vlakom, so se zaradi deklice tokrat morali nekoliko prilagoditi. „ Žal direktne linije do Lendave ni. Avtobus za našo živahno deklico ne pride v poštev. Na koncu se je odločitev, da se v Lendavo odpravimo z osebnim vozilo, izkazala na najboljšo. Do naše izvidniške točke smo se pripeljali po avtocesti zelo hitro.“ Seveda pa je bil načrt poti le prvi korak, ki ga je Filipe pred petkom, ko se je družina odpravila na pot, naredil. Iskanje prenočišča je bilo precej težje, kot si je mislil. Na spletni strani lendavske občine žal ni uspel najti nobene uporabne informacije. Sploh ker so le-te le v slovenskem jeziku. „Mi je pa po vztrajnem brskanju po spletu uspelo najti nek članek, kjer je bila zavedena vsa ponudba Lendave, tudi s prenočišči,“ je povedal Filipe.

Kaj vse so doživeli v Lendavi in kako so bili zadovoljni s tamkajšnjo turistično ponudbo, preberite v jutrišnjem Dnevniku.