Na zadnji tekmi svetovnega pokala v Bratislavi je Kauzer prišel do drugih zmagovalnih stopničk v letošnji sezoni. Po zmagi v Tacnu je tokrat premoč priznal le skupnemu zmagovalcu svetovnega pokala Schubertu. Do največjega uspeha na tekmah svetovnega pokala v karieri pa je priveslal Martin Albreht, ki je bil šesti. Preostali slovenski polfinalisti se niso uvrstili v finale.

Kauzer je v skupnem seštevku zasedel četrto mesto, ki ga je držal tudi pred zadnjo tekmo svetovnega pokala. Za tretjim mestom je zaostal le za točko, za drugim pa tri. Prva tri mesta so zasedli nemški kajakaši, ki pa so po zadnji tekmi nekoliko zamenjali svoje pozicije. Vodilni Fabian Dörfler se na Slovaškem ni uvrstil v finale, zato je padel na tretje mesto, dobitnik olimpijske kolajne iz Londona Hannes Aigner pa je bil drugi.

"Sem zadovoljen z drugim mestom, ne pa z vožnjo, saj sem šel do devetih vratc zelo slabo, pa tudi spodaj sem imel slabo vodo v protitočnih vratcih. Jezi me, ker sem zaradi slabega prvega dela sezone ostal brez stopničk v skupnem seštevku svetovnega pokala, po drugi strani pa sem vesel, da sem se po teh slabih nastopih pobral. Dosegel sem druge stopničke v enem tednu, videl, da sem tudi s slabo vožnjo zraven najboljših. Upam, da bom v Pragi na SP naredil prave vožnje in da bo vse tako kot mora biti, so pa ti zadnji uspehi prava podlaga za zadnje tri tedne pred SP," je po nastopu povedal Kauzer.

V finalu tekme v Čunovem je veslal tudi Martin Albreht, ki je po desetem mestu v Augsburgu, devetem v La Seu d'Urgellu in enajstem v Tacnu tokrat prišel do najboljše uvrstitve na tekmah svetovnega pokala v karieri. Z dobro sekundo in pol zaostanka za zmagovalcem je bil šesti. Preostala slovenska polfinalista se nista uvrstila v finale. Simon Brus je bil 16., Janoš Peterlin pa 33. Po zaslugi dobrih rezultatov v letošnji sezoni svetovnega pokala je Albreht visoko tudi v skupnem seštevku. Zbral je 165 točk, kar mu je prineslo sedmo mesto. Janoš Peterlin je v skupni razvrstitvi zasedel 21. mesto (88 točk), Simon Brus je zasedel 30. mesto (71 točk), Jure Meglič pa 71. (9 točk).

Pred zadnjo tekmo svetovnega pokala je bil v odličnem položaju tudi kanuist Anže Berčič, ki je v skupnem seštevku vodil, a se na odločilni tekmi ni uspel uvrstiti v finale. Bil je 14., zaradi česar je izgubil vodstvo na lestvici najuspešnejših kanuistov letošnje sezone. Na koncu je bil v skupni razvrstitvi tretji. Tudi preostala slovenska polfinalista nista prišla do finala. To je prva tekma v letošnji sezoni brez slovenskega kanuista med najboljšo deseterico. Luka Božič je bil tokrat 21., vodilni kanuist iz kvalifikacij Benjamin Savšek pa je po veliki napaki tekmovanje končal na 25. mestu. V prvem nastopu v sezoni se je zmage veselil legendarni Slovak Michal Martikan, ki je za nekaj več kot pol sekunde prehitel Britanca Davida Florencea, tretji pa je bil še en domačin Matej Benuš.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je zmagal Nemec Sideris Tasiadis, ki je zbral 215 točk, Slovak Matej Benuš na drugem mestu je imel dve točki manj, tretji Anže Berčič pa je na koncu zbral 208 točk. Benjamin Savšek je s 157 točkami zasedel deveto mesto, Luka Božič pa je bil 14. (127 točk).

Na tekmi so se pomerile tudi kanuistke, ki pa jim je zahtevna proga povzročala nemalo težav. Prav vse tekmovalke so imele vsaj en dotik, daleč najboljša vožnja pa je uspela Avstralki Jessici Fox, ki je kljub dotiku vrat najbližjo zasledovalko prehitela za skoraj 12 sekund. Druga je bila Čehinja Katerina Hoškova, tretja pa Britanka Jasmine Royle. Z velikim naskokom je Foxova slavila tudi v skupnem seštevku.

V popoldanskem delu tekmovanja so se kanuisti, kanuistke in kajakaši pomerili še v ekipnih tekmah. Slovenski kanuisti v letošnji sezoni blestijo, saj so prav v vseh nastopih stali na zmagovalnih stopničkah, nič drugače ni bilo tokrat, saj so bili Berčič, Savšek in Božič drugi. Zaostali so le za Francozi. Dvakrat so bili na stopničkah tudi kajakaši, sprva pa so tudi oni danes znova stopili na zmagovalni oder s tretjim dosežkom. A pozneje so Poljakom kazen dotika, tako da so ti zmagali pred Američani in Francozi, Slovenci pa končali na četrtem mestu.

V nedeljo se bo svetovni pokal končal s preizkušnjami kajakašic in kanuističnih dvojcev.