Zmaga proti Črni gori je prišla po napeti končnici.

Vsaka tekma je zgodba zase. Tokrat so imeli košarkarji Črne gore odličen odstotek meta, kar je bila posledica tega, da smo mi na določenih elementih igre v obrambi zaspali. Toda na koncu smo tekmo zasluženo dobili. Sedaj nas čakata še dvoboja proti Italiji in prihodnji teden proti Franciji, ki ju bomo poskušali dobiti. Želim si, da bi tudi na evropskem prvenstvu tekme dobivali v serijah.

Dašić in Dubljević sta velikokrat ostala sama na metu za tri točke. Podobna težava se vam je pojavljala tudi proti Rusiji. Boste na tem še posebej delali v Kranjski Gori?

Dašić se je kot štirica po bloku odvajal na črto za tri točke, enako Dubljević, ki je petica. Slednjega sta pokrivala ali Gašper Vidmar ali Mirza Begić. To je za naša centra izredno težka naloga, ker je njuna primarna naloga, da pokrivata prostor pod košem. Enostavno se sedaj še ne pripravljamo na igro nasprotnikov, ker nas bolj zanimajo naše predstave in napake, ki jih moramo do evropskega prvenstva odpraviti.

Zdi se, da postajate specialisti za izenačene končnice.

Dobro nam gre. V končnici prejmem blokado našega centra. Če dobim prostor, grem do obroča ali vržem, če ne, poskušam najti prostega soigralca. Tokrat smo ponovili identično akcijo kot proti Rusiji, ko sem prodrl in v kotu na metu za tri točke našel samega Boštjana Nachbarja. Obakrat je zadel, tako da bolje ne bi moglo biti.

So dobljene tekme po izenačenih končnicah še toliko bolj pomembne pred evropskim prvenstvom?

So. Predvsem zato, ker se nam je v preteklosti velikokrat dogajalo, da smo izenačene tekme v končnici izgubljali. Obrača se na bolje, a je potrebno poudariti, da je evropsko prvenstvo neka povsem druga zgodba kot sedaj pripravljalne tekme.

Zmage v pripravljalnem obdobju pa bodo verjetno dober zanos za začetek prvenstva?

Zagotovo. Samozavest z zmagami raste, zato tudi stvari v igri tečejo veliko bolj gladko.