Finec Kimi Räikkönen (Lotus), drugi za Vettlom v skupnem seštevku SP po desetih dirkah, je dosegel šesti čas, za njim se je uvrstil tretji v SP, Španec Fernando Alonso (Ferrari).

Na dopoldanskem prvem prostem treningu je bil najhitrejši Alonso (Ferrari) pred dirkačema Force Indie, Škotom Paulom di Resto in Nemcem Adrianom Sutilom.

Formula 1 v Suzuki do leta 2018

Velika nagrada Japonske v Suzuki bo na koledarju formule 1 vsaj do leta 2018, so danes v Spaju sporočili iz vodstva tekmovanja. Podaljšanje pogodbe sta v podpisala prvi mož formule 1 Bernie Eccelstone in Hiroši Soda, predsednik podjetja, ki upravlja dirkališče.

Soda računa tudi na vrnitev ekipe Honda v karavano formule 1, nenazadnje je dirkališče Suzuka v lasti tega japonskega proizvajalca avtomobilov. Dirkališče ne bo doživelo nobenih večjih sprememb, saj so večino postorili že v času, ko Suzuke ni bilo med prizorišči formule 1.

Od prve velike nagrade Japonske leta 1976 je Suzuka gostila 24 dirk, dirkališče Fudži, ki je v lasti še enega avtomobilskega giganta Toyote, pa le štiri (1976, 1977, 2007, 2008).

Japonci trenutno nimajo svojega voznika v bolidu formule 1. Lansko leto je za ekipo Sauberja vozil Japonec Kamui Kobajaši, ki pa je svoj sedež izgubil kljub zgodovinskemu tretjemu mestu na domačem veliki nagradi.