Zahtevan donos na ameriške 10-letne obveznice se je povzpel v območje okoli 2,9 odstotka, eden izmed razlogov za porast pa so veliki odlivi sredstev iz obvezniških ETF-skladov, ki so po podatkih investicijsko-raziskovalne hiše TrimTabs v tekočem mesecu znašali 19,7 milijarde dolarjev. Po podatkih omenjene hiše so od junija do danes obvezniški skladi izgubili 2,7 odstotka vseh sredstev oziroma 103,5 milijarde dolarjev. Nestabilnost na obvezniškem trgu ter nevarnost povečanja obrestnih mer je med ameriškimi potrošniki povzročila, da ti poskušajo zakleniti obrestne mere na stanovanjska posojila.

Ameriško gospodarstvo očitno kaže znamenja okrevanja, po podatkih združenja nepremičninarjev pa je prodaja obstoječih nepremičnin julija porasla, kar je največ po novembru 2009. Del rasti gre pripisati nevarnosti porasta obrestnih mer na stanovanjska posojila in veliko kupcev se je ravno temu tveganju hotelo izogniti. Glavnina podpore pa gre še vedno na račun izboljšane slike na trgu dela ter večjega zaupanja potrošnikov. Število začetih gradenj stanovanj in hiš v ZDA je julija na mesečni ravni naraslo, vendar je bilo kljub temu nižje od povprečja v prvem četrtletju letos. Število začetih stanovanjskih novogradenj se je povečalo za 5,9 odstotka na letno prilagojeno raven 896.000 enot in je bilo hkrati 20,9 odstotka višje kot julija lani.

Večina nemških industrijskih podjetij namerava letos povečati naložbe, kažejo rezultati raziskave inštituta Ifo iz Münchna. Naložbe, ki jih je kriza območja evra lani močno prizadela, saj je prodaja na tem območju opazno upadla, bodo osredotočene na povečanje produktivnosti in širjenje oziroma spreminjanje palete produktov.