Pred dnevi se je iz tabora najbolje plačane športnice zadnjih let razširila novica, da bo Rusinjaše pred bližnjim odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku vložila prošnjo za spremembo imena. Zdaj so te načrte preklicali, vzrok pa so predvsem zapleti, ki bi jih takšna poteza prinesla. Šarapova bi namreč morala zamenjati vse dokumente, ker pa bo takoj po koncu tekmovanja v New Yorku odpotovala na Kitajsko - tam pa je želela spet nastopiti s starim imenom -, so se v njenem taboru zaradi morebitnih težav pri dokumentaciji za zdaj preimenovanju v Sugarpova odpovedali.

Njen agent Max Eisenbud je za ameriški spletni portal ESPN pojasnil, da so morebitni zapleti prevelika ovira za takšno potezo. "Morali bi zamenjati vse dokumente, ker pa se bo mudilo pri potovanju, smo ugotovili, da bi bilo vse skupaj težko izpeljati," je dejal Eisenbud.

Šarapova pa je vseeno delno dosegla reklamni namen - že samo informacija o tem, da bo morda spremenila ime, je sprožila živahen "promet" na socialnih omrežjih, po raziskavi nekega podjetja za analizo spletnega prometa je bila beseda Sugarpova v zadnjih dneh objavljena v 9000 tvitih.