Kličko je na zborovanju v ukrajinskem Lvovu napovedal kandidaturo na predsedniških volitvah, ki bodo v tej nekdanji sovjetski republiki leta 2015. "Z vso odgovornostjo razmišljam o kandidaturi na predsedniških volitvah. Končno odločitev bom sprejel skupaj z ukrajinsko družbo po širokem posvetu. Prepričan sem, da bi opozicija morala v predsedniški boj vstopiti z enim, močnim kandidatom," je zbranim podpornikom in privržencem, predstavnikom ukrajinske diaspore iz 30 držav, dejal Kličko, s svojo impozantno postavo in dvema metroma višine v boksarskem svetu znan z vzdevkom Doktor železna pest.

Kličko je ustanovil svojo politično stranko, s katero si je zadal cilj, da na parlamentarnih volitvah zbere vsaj 15 odstotkov glasov. Medtem ko je stranka predsednika Viktorja Janukoviča prejela 36,6 odstotka glasov, stranka nekdanje premierke Julije Timošenko pa 21 odstotkov, se je moral Kličko zadovoljiti z 12,87 odstotki, kar je bilo dovolj za tretje mesto in vstop v parlament.

Po vstopu v parlament si je 42-letni Kličko zadal nov cilj - osvojiti predsedniško palačo. "Za cilj smo si zadali oblikovati sodobno, demokratično in napredno Ukrajino," je še dejal Kličko, ki je zaradi poškodbe prejšnji teden odpovedal odhod v boksarski ring za obrambo naslova, njegov izzivalec za šampionski pas je Kanadčan Bermane Stiverne.

Stranka nekdanje ukrajinske premierke je sicer napovedala, da bo na predsedniških volitvah kandidirala Julijo Timošenko, čeprav je v zaporu. Vodja ukrajinske opozicije trenutno prestaja sedemletno zaporno kazen.