Ta dogovor bosta občina in zveza z aneksom k pogodbi o ureditvi razmerij v zvezi z organizacijo prvenstva po Jankovićevih besedah pisno potrdili 17. septembra. Mestni svetniki bodo namreč dan prej v proračunu morali zagotoviti potreben denar za sofinanciranje prvenstva, je pojasnil Janković. Z mestne občine so nedavno sporočili še, da so se s košarkarsko zvezo dogovorili tudi glede sprva sporne razdelitve stroškov zaradi urejanja dvoran za potrebe prvenstva.

Ali sta se občina in zveza resnično dogovorili, smo želeli preveriti tudi na košarkarski zvezi, vendar njihovega odgovora nismo prejeli. Ko smo na zvezi nedavno spraševali, ali se zaradi zapleta z Ljubljano glede sofinanciranja pogovarjajo tudi s koprsko, jeseniško in celjsko občino, so nam sporočili le, da trenutno ne želijo komentirati dogovorov s prestolnico in s preostalimi občinami. Zagotovili so, da bodo javnost o vsem pravočasno obvestili.

Ob tem velja omeniti, da so župani preostalih občin v preteklosti povedali, da so s košarkarsko zvezo že sklenili anekse, ki določajo, kolikšen delež sofinanciranja bodo nosile. Celje si je izborilo, da mu ne bo treba plačati ničesar, občini Jesenice in Koper pa sta se zavezali plačati po 600.000 evrov.