Ob 21. uri se bodo tekači iz vse Slovenije podali na pet- ali desetkilometrsko progo, sobotno dogajanje pa se bo v vrhniškem Športnem parku, kjer bo največji slovenski tekaški spletni portal, Tekaški forum, praznoval 10. obletnico delovanja, začelo že ob 15. uri. Obiskovalci se bodo lahko sprehodili po bazarju, si na stojnicah ogledali ponudbo sponzorjev prireditve in lokalnih društev, s svojimi izdelki in hobiji pa se bodo predstavili tudi tekači.

Ob 16. uri bo nekdanja olimpijka Maja Benedičič predstavila osnove nordijske hoje in športne navdušence popeljala na Planino, od koder se iz najvišjega lesenega stolpa v Sloveniji odpira pogled na Ljubljansko barje.

Otroci se bodo lahko zabavali na napihljivih igralih in preizkušali svojo ustvarjalnost na delavnici pletenja iz slame, ob 18. uri pa jih čaka še tekaški preizkus na 400 ali 800 metrov na Očkovem teku. Ta bo potekal na atletskem stadionu.

Ob 20. uri bo na vrsti še dobrodelni tek Anine zvezdice v dolžini 2,5 kilometra. Prijavnina znaša dva prehrambna izdelka z daljšim rokom trajanja, zbrano hrano pa bodo organizatorji razdelili med socialno ogrožene družine.

Vrhunec dogajanja, nočni tek, katerega častni pokrovitelj je župan občine Vrhnika, Stojan Jaklin, bo potekal na 5-kilometrski razdalji, daljša, 10-kilometrska preizkušnja pa bo nosila naziv TF 10ka. Oba teka bodo tekači odtekli po 2,5-kilometrskem krogu po vrhniških ulicah, ob trasi, ki bo speljana tudi mimo domačije Ivana Cankarja, pa ne bo manjkalo glasnih navijačev, ki bodo skupaj z glasbenimi skupinami bodrili tekače ter jih pospremili v cilj, kjer bo po koncu športnega dela prireditve potekalo še zaključno druženje. ea