Simpatični Gussa Haile Hambisa je 29-letni Etiopijec, ki ga je v Sloveniji po končanem študiju na ljubljanski ekonomski fakulteti zadržala ljubezen. Pravi navdušenec nad udobnostjo slovenskega načina življenja se je prejšnjo sredo s svojo boljšo polovico odpravil odkrit nov košček Slovenije: pokrajino na skrajnem jugovzhodnem robu naše države, kjer žile izmenično oživljata metliška črnina in obmejna Kolpa.

Na cilj sta se z vmesnim postankom za kavo v Novem mestu iz prestolnice pripeljala v uri in štiridesetih minutah; tam sta se najprej namestila v hotelu Bela krajina, ki ga je Gussa rezerviral dan prej s pomočjo interneta. Hotela ni bilo težko najti, avto sta parkirala na brezplačnem hotelskem parkirišču in zaradi prvega stika z receptorjem sta se z dekletom že med začetnimi formalnostmi počutila kot doma. Zaupanje in občutek gostoljubja sta se vzpostavila takoj, ko jima je receptor razložil, da pričakuje plačilo šele ob odhodu.

Kaj sta doživela v Metliki in kako sta bila zadovoljna s tamkajšnjo turistično ponudbo, preberite v jutrišnjem Dnevniku.