Slovenci se lahko za nov uspeh zahvalijo tudi izpadu električne energije v bližnji elektrarni, saj so zaradi višje ravni vode morali ponoviti finalne vožnje. Ponujeno priložnost je najprej izkoristila Terčeljeva, ki je v konkurenci kajakašic tekmovanje v Tacnu, po zmagi na prejšnji tekmi svetovnega pokala v Španiji, končala na najnižji stopnički zmagovalnega odra. Njen uspeh je s petim mestom dopolnila Urša Kragelj.

"Z izidom sem zelo zadovoljna, z vožnjo pa ne, saj se mi je zalomilo že v prvih dveh vratih. Kljub temu sem se borila do konca in res sem vesela, da sem vztrajala in se je tako izšlo. V drugem finalu je bila voda pravilna, takšna, na kakršno sem se pripravljala. Zahtevno se je bilo spočiti v tako kratkem času, saj je kar težko imeti tri tekme v enem dnevu. Mislim, da za nadaljevanje sezone nisem favoritinja, se bom pa poskušala boriti za najvišja mesta in prikazati čim boljše vožnje," je po uspehu dejala Terčeljeva.

Za drugo zmago v Tacnu, najboljša je bila že v sobotni preizkušnji kanuistk, je poskrbela Avstralka Jessica Fox, drugo mesto pa si je priveslala Avstrijka Corinna Kuhnle, ki je v Tacnu leta 2010 prišla do naslova svetovne prvakinje. Tudi prva in druga sta imeli povsem ponesrečen prvi nastop.

Božič: V letošnji sezoni še nisva pokazala vsega, kar znava

Šesto slovensko kolajno tega vikenda je priveslal kanustični dvojec Božič - Taljat. Kanuista sta v polfinalu naredila zelo veliko napako in navijačem naredila kar nekaj sivih las, saj sta v polfinalu zasedla deveto mesto in se kot predzadnja uvrstila v finale. Tudi prvi nastop v finalu ni bil najboljši, tako da bi ostala brez zmagovalnih stopničk, če tekme ne bi ponovili. V tretji vožnji dneva jima je uspel boljši nastop, ki jima je prinesel še tretje bronasto odličje na letošnjih tekmah svetovnega pokala. Tretja sta bila tudi v Cardiffu in La Seu d'Urgellu.

"Moram reči, da nama je finalna vožnja kar uspela, razen prve rampe, kjer sva izgubila nekaj časa. Malo naju je potopilo, a na srečo je naprej steklo. Takoj po napaki sva se sestavila nazaj in nato odpeljala do cilja eno od hitrejših voženj. Na zadnjih vratih sva naredila še dotik, a to je bila posledica spremenjenega vodostaja. Sva pa zelo vesela za še eno tretje mesto, tretje v tej sezoni. Z izidom sva zadovoljna, če ne zaradi drugega zato, ker sva v Tacnu sploh prvič v finalu, kolajna pa je še toliko večji uspeh. Vseeno pa v letošnji sezoni še nisva pokazala vsega, kar znava," je po tekmi povedal Božič in se ozrl že na septembrsko svetovno prvenstvo v Pragi.

Z dosežkom je bil zadovoljen tudi Sašo Taljat: "Vsaka medalja, vsak dober nastop predstavlja motiv za nadaljnji trening, tako da sva zelo zadovoljna tudi s tem rezultatom. Ni rečeno, da bi bila kaj boljša, če bi več trenirala skupaj, vsaj lani ni šlo nič bolje. Letos pa sproščeno trenirava, skupne treninge seveda narediva skupaj in gredo v redu. V zadnjih vratih, kjer priteče naravna struga, je voda malo drugačna, česar nisva upoštevala in sva šla preveč postrani. Po polfinalu in prvem finalu sem bil jezen." Najboljša sta bila Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, drugo mesto pa sta si priveslala Poljaka Filip in Andrzej Brzezinski.

Po posamičnih finalih bi morali organizirati še ekipne tekme, a ker so ponovili finale, so ekipne preizkušnje nato odpovedali. Zadnja tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni bo prihodnji konec tedna v Bratislavi, vrhunec sezone svetovno prvenstvo septembra v Pragi.