Kanuist Anže Berčič je zmagal na tekmi za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Tacnu. Berčič je v polfinalu dosegel četrti čas, v finalu pa je blestel predvsem v spodnjem delu proge in si pred Nemcem Antonom Franzem nabral 1,28 sekunde prednosti. Na zmagovalni oder je stopil še Hrvat Matija Marinić (+1,66).

Benjamin Savšek je zasedel deveto mesto, potem ko je izpustil že uvodna vrata. »Super smo se ujeli, od starta do cilja je lepo steklo. Letos smo že večkrat pokazali, da smo zelo močna kanuistična ekipa, upam, da bo tako tudi na svetovnem prvenstvu in potem naprej. Vrstni red v ekipi ne igra vloge, gre samo za to, da se dobro ujamemo in mislim, da smo letos dobro ujeli ritem,« je dejal Savšek.

Tretji kanuist Luka Božič je osvojil 14. mesto. »Tukaj vozim trojni program, poleg enojca tudi dvojca, pa še ekipno tekmo. Mi kar zmanjkuje časa za trening, saj le tekmujem in počivam. A vseeno, te ekipne tekme so dobra priprava za ostale čolne in vesel sem zmage. V ekipi sem namreč v enojcu najšibkejši člen, danes pa smo se res dobro ujeli. Upam, da bo šlo tako tudi naprej,« je po zmagi dejal Božič, te dni najbolj zaseden slovenski tekmovalcev v Tacnu, ki bo jutri s Sašom Taljatom sedel še v dvojca.

Berčič si je priveslal drugo zmago v svetovnem pokalu, konkurenco je pokoril že v začetku julija v Seu d'Urgellu.

Ekipni finale pri kajakaših so dobili Nemci, Slovenci so v cilju dolgo vodili. Z lepo vožnjo je Peter Kauzer prišel do drugega odličja danes, kljub manjši napaki na začetku vožnje pa je slovenska trojka lepo premagala savske brzice.

»Zamočil sem prva vrata, potem pa sem na srečo hitro ujel priključek. Odpeljal sem tako, kot sem si želel za finale med posamezniki, a nisem prišel tja. Upam, da mi uspe naslednjič. Ekipna tekma je dober pokazatelj za svetovno prvenstvo, kjer je to uradna disciplina, bomo videli. Za tretjega člana sicer še ne vemo, ali bo to Simon Brus ali Janoš Peterlin,« pa je ekipno srebro ocenil Martin Albreht.

V nedeljo sledijo v Tacnu še polfinalne in finalne tekme kajakašic in kanuističnih dvojcev, kjer bodo Eva Terčelj, Urša Kragelj in Sašo Taljat ter Luka Božič prav gotovo lovili nove visoke uvrstitve.