Ema Klinec, vodilna že po prvi seriji, je danes na tekmi poletne sezone pred pomembno olimpijsko zimo pred finalnim skokom ohranila mirno kri, prikazala dober nastop in za zmago zbrala 224,7 točke. Druga je bila večkratna zmagovalka tekem svetovnega pokala in svetovna prvakinja iz Predazza Sarah Hendrickson (222,8 točke) iz ZDA, tretja pa Japonka Juki Ito (218,4).

"Resda sem z vsemi temi dekleti že tekmovala, seveda na nižji ravni tekmovanj, a vseeno danes nisem mogla pričakovati takšnega rezultata. Gre le za raven svetovnega pokala, tu so televizijske kamere, občutki so povsem drugačni. Tako da je bila današnja tekma vseeno nekaj posebnega, vzela pa sem jo kot en nov izziv, eno novo izkušnjo," je uvodoma povedala mlada skakalka, ki se ji na vrhu zaletišča pred finalom prav nič ni poznalo, da šele prvič nastopa med elito.

"V bistvu lahko rečem, da je večina treme izginila že po prvem skoku, ker res nisem pričakovala, da mi bo tako dobro uspel. Najbolj me je skrbelo, da mi prvi skok ne bi uspel, saj je bil ta zame odločilen. Na treningu namreč še nisem bila tako suverena," je še dejala 15-letnica in o občutkih pred finalnim nastopom v smehu povedala: "Po dobrem prvem nastopu sem šla v finalno serijo z zelo lepim občutkom, da bom danes skakala zadnja in da bodo morali vsi čakati le še name."

"Takšnega uspeha Eme seveda nismo pričakovali, kje pa! In seveda nismo pričakovali niti tega, da bo Ema po vodstvu v prvi seriji tako suvereno 'oddelala' drugo serijo, ko gre za ogromen pritisk na tekmovalca. Priznam, da je še mene presenetila s svojo zrelostjo in vsi smo veseli, da nas tako lepo preseneča," je o nastopu mlade debitantke povedal glavni trener reprezentance Jože Berčič.

Od Slovenk so v finalu nastopile še Eva Logar (198,4), ki je bila danes 13., Maja Vtič (178,8), ki je bila 22., in Katja Požun (177,4), ki je zasedla 25. mesto, medtem ko sta brez finala ostali Špela Rogelj z 31. in Urša Bogataj z 39. mestom.

Danes bo v Courchevelu na sporedu še ena tekma; ob 19. uri se bodo pomerili še smučarski skakalci. Slovenske barve bodo poleg Matjaža Pungertarja, ki je imel nastop že zagotovljen, zastopali še Nejc Dežman, Jernej Damjan, Peter Prevc in Jaka Hvala, ki so bili uspešni v jutranjih kvalifikacijah, medtem ko sta brez nastopa na tekmi ostala Jurij Tepeš in Robert Kranjec.